Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:43:14

Чернігівські платники єдиного податку - фізичні особи поповнили бюджет майже на 20 млн. гривень

10.03.2016   07:24

Як повідомив начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області Олег Шуба, з початку року суб’єктами господарювання – фізичними особами, які перебувають на спрощеній системі оподаткування сплачено до бюджету майже 20 млн. грн. єдиного податку.

Керівник підрозділу інспекції звернув увагу на деякі питання припинення господарської діяльності фізичної особи - підприємця.

Відповідно до вимог п.п. 298.2.1 п. 298.2 ст. 298 Податкового кодексу України платники єдиного податку першої - третьої групи можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування шляхом  подання до контролюючого органу відповідної заяви, не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року), де платник зазначає відомості про дату (період) припинення провадження господарської діяльності або дату переходу на сплату інших податків та зборів.

Слід зазначити, що реєстрація платника єдиного податку може бути анульована за рішенням контролюючого органу  на підставі отримання від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

Згідно вимог р. XIV Кодексу у  разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, який є платником єдиного податку, останнім податковим (звітним) періодом вважається період, у якому подано до контролюючого органу заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з припиненням провадження господарської діяльності (п.294.6 ст.296 Кодексу).

У такому випадку податкові зобов’язання зі сплати єдиного податку припиняються: для платників першої та другої групи  - з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому подано заяву; для платників третьої групи - з першого числа кварталу, наступного за кварталом, в якому подано відповідну заяву.

Податківець також нагадав, що платники єдиного податку несуть відповідальність  за правильність обчислення, своєчасність та повноту сплати сум єдиного податку, а також за своєчасність подання податкових декларацій (п.300.1 ст.300 Кодексу).

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини