Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:29:14

Чернігівці продавали помічнику Царьова торф дешевше від собівартості

27.01.2016   12:32Агенцiя

Державне підприємство «Чернігівторф» у 2013-2014 роках продавало «Інноваційно-фінансовій компанії» торф за заниженими цінами.

Про це свідчить ухвала Новозаводського районного суду міста Чернігова від 11 січня.

Держфінінспекція встановила, що 10 вересня 2013 року «Чернігівторф» уклав із ТОВ «Інноваційно-фінансова компанія» договір поставки торфу фрезерного для виробництва брикетів. Термін дії договору – з 10.09.2013 по 31.12.2014.

За вказаний період держпідприємство відвантажило фірмі понад 32 тис тонн торфу на суму 2,27 млн грн.
За договором ціна становила 70 грн/т. Як встановило слідство, це на 35 грн нижче від його собівартості, внаслідок чого держпідприємству було завдано збитків на суму 541 тис грн.

Разом з тим у 2013 році, згідно з калькуляцією держпідприємства, діюча оптова ціна торфу фрезерного становила 180 грн за 1 тонну. Відтак, «Чернігівторф» продавав торф за ціною на 110 грн. нижчою, ніж встановлена розпорядчим документом. Як результат, «Чернігівторф» недоотримав доходів на суму 1,7 млн грн.
З метою підтвердження висновку ДФІ у листопаді минулого року суд призначив судово-економічну експертизу.

«Інноваційно-фінансову компанію» у 2007 році заснували Анатолій Долеско і син колишнього представника Партії регіонів, екс-заступника голови РНБО Володимира Сівковича Віктор. Після загибелі Віктора Сівковича у 2009 році його частку було переписано на його брата Олександра, який пробув у засновниках фірми до 2013 року.

А частку Долеско було переписано на ТОВ «Центр української культури та мистецтва», яке він і заснував. У 2010 році фірму змінила Світлана Ігнатова з Чернігова, яка теж входила до складу засновників вказаної компанії. Нагадаємо, що Ігнатова і «Центр української культури та мистецтва» є засновниками ТОВ «Докас», яке отримало 0,23 га біля Софійського собору у Києві. Директором «Докасу» є Роман Віталійович Кучеренко.

У вересні 2013 року, якраз коли було укладено договір з «Чернігівторфом», замість Сівковича до складу «Інноваційно-фінансової компанії» увійшли Роман Кучеренко і Моцун Олександр Іванович, який у 2012-2014 рр був помічником колишнього нардепа від Партії регіонів сепаратиста Олега Царьова. Цей склад засновників не змінювався протягом дії договору.

Нинішніми засновниками «Інноваційно-фінансової компанії» є Роман Кучеренко (10%), Анатолій Долеско (45%) і ТОВ «Компанія з управління активами «Ейві Інвестмент» (45%). Засновником КУА «Ейві Інвестмент» є чернігівець Анатолій Атрошенко, батько мера Чернігова Владислава Атрошенка. У 2010 році останній був обраний депутатом Чернігівської облради, у 2012-2014 рр – був народним депутатом від Партії регіонів, а у 2014 р знову був обраний до Верховної Ради вже від партії «Блок Петра Порошенка».

Долеско у 2014-му теж балотувався до Верховної Ради (як самовисуванець), але не пройшов. Він входить до спостережної ради ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів».

З липня 2015 року директором «Інноваційно-фінансової компанії» є Кучеренко Віталій Робертович. Він є директором ТОВ «Будівельна компанія Київрембуд», яке, за даними ЗМІ, було основним підрядником «Еліта центру». Крім того, у 2011 році Віталій Кучеренко був директором ТОВ «Сі Буд Сістем», власником якого є Ілля Марчевський. «Сі Буд Сістем» було субпідрядником монополіста з утилізації небезпечних речовин (ТОВ «С.І. Груп Консорт ЛТД») в Україні у 2011 році, коли Міністерство природи очолював Микола Злочевський.

Наші гроші

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини