Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:50:33

Більш ніж 2,8 млрд. грн. платежів надійшло від чернігівських платників за 2015 рік

05.01.2016   15:37

За даними координаціно - моніторингового управління ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області за 2015 рік бюджети усіх рівнів отримали від чернігівських платників податків 2805,6 млн грн, що на 456,6 млн грн перевищує рівень надходжень 2014 року.

Начальник управління Марія Милейко відзначила, що  у розрізі податків надходження до державного бюджету склали понад 693 млн грн, що на 239,4 млн грн. більше надходжень 2014 року. У розрізі податків надходження становлять: по податку на додану вартість – 362 млн грн, по податку на прибуток – 64,8 млн грн, рентній платі - понад 8 млн грн, податку на доходи фізичних осіб – 164,1 млн гривень.

Чернігівські платники податків розуміють, що укріплення державних кордонів, збереження цілісності держави та зміцнення національної безпеки є першочерговими завданнями для країни. Для зміцнення обороноздатності держави, на матеріально - технічне забезпечення та технічне оснащення української армії платниками міста сплачено 61,2 млн грн військового збору.    

Місцевий бюджет збагатився за 2015 рік  на  суму 690,7 млн грн, у тому числі: податку на доходи фізичних осіб – понад 392 млн грн, податку на майно – майже 106 млн грн, єдиного податку - 83,7 млн грн, акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – майже 72 млн грн, екологічного податку – понад 10,5 млн гривень.

Крім того, за минулий рік чернігівці сплатили до казни понад 1,4 млрд грн єдиного соціального внеску. При цьому темп росту у порівнянні з 2014 роком склав 10,7 відс., а надходження збільшилися на 137,8 млн гривень. Марія Милейко відмітила, що такі вагомі показники у сплаті єдиного внеску надали можливість державі забезпечити своєчасні виплати необхідних соціальних гарантій громадянам.

Показники роботи ДПІ у м. Чернігові - це не просто статистика. Адже  завдяки своєчасній і у повному обсязі сплаті платниками податків до бюджету забезпечується у першу чергу добробут пенсіонерів та інвалідів, учителів та лікарів, вчених та військових – всіх, перед ким держава має зобов’язання.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.