Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:49:42

Вперше у Чернігові міська лікарня підписала з благодійним фондом договір про співпрацю

04.12.2015   14:06Агенцiя

Договір підписаний ще 13 листопада і засвідчує порядок діяльності благодійного фонду «Доброчинність» та лікарні, використання коштів та звітування і зобов’язання обох сторін.

Олександр Ткаченко, менеджер всеукраїнської програми та експерт з протидії неформальним платежам за безкоштовну медицину («Інститут аналітики та адвокації»), зауважує, що договір відрізняється від того, який він рекомендує заключати у подібних випадках:

― Текст договору про співробітництво між лікарнею №2 та благодійним фондом «Доброчинність» ― це суттєво стиснутий варіант проектного документу, який громадськість рекомендувала як типовий до затвердження учасникам робочої групи з питань забезпечення прозорості у отриманні та використанні позабюджетних надходжень від фізичних та юридичних осіб у закладах охорони здоров’я міста Чернігова, ― пояснює Ткаченко. ― Важливо зазначити, що порівняно з первинним документом у підписаному договорі значно спрощені механізмі звітності фонду та лікарні.

Експерт зауважив, що публічна звітність фонду на стенді лікарні добровільна і залежить від порядності його керівництва, а також не вказана періодичність звітування самої лікарні.

― Натомість є альтруїстичне рішення фонду залишати на власні потреби не більше 10% зібраного, ― додає Ткаченко, ― тоді як законодавчо дозволяється 20%.

У цілому координатори програми висловлюють позитивні сподівання від першого у Чернігові договору про співпрацю між фондом та лікарнею.

— Підписання договору між ЦМЛ №2 та фондом «Доброчинність» є першим результатом діяльності робочої групи з питань забезпечення прозорості у отриманні та використанні позабюджетних надходжень від фізичних та юридичних осіб у закладах охорони здоров’я міста Чернігова, — зауважує регіональний координатор програми Анжела Мойсеєнко, — Це, без сумнівів, є позитивною практикою, та доповнює розпорядження обласного управління охорони здоров’я, згідно якого медичні заклади щомісячно оприлюднюють інформацію щодо обсягу залучених коштів та напрямків їх використання.

Не так давно у Чернігові була створена робоча група, спрямована на вирішення цього питання, яка і розробила даний договір. До групи входять спеціалісти галузі охорони здоров’я, члени громадських організацій та представники благодійних фондів. Робочу групу будуть інформувати про результати укладення договорів співробітництва.

Довідка: Всеукраїнська програма протидії неформальним платежам за безкоштовну медичну допомогу — це ініціатива громадської організації «Інститут аналітики та адвокації» та міжнародного фонду «Відродження», яка спрямована на збільшення прозорості у діяльності благодійних фондів на території закладів охорони здоров’я. Основний інструмент програми — підписання договорів, які роблять співпрацю БФ та комунальних закладів підзвітною суспільству.

Катерина Кролевська, «Інститут аналітики та адвокації»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини