Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:35:27

Відверта розмова з інвесторами

14.11.2015   09:22Агенцiя

Щирою та емоційною була зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича з інвесторами підприємств, що діють на теренах області.

На її початку перший заступник голови ОДА зазначив, що обласна влада Чернігівщини відкрита для інвесторів і ладна надавати їм будь-яку можливу допомогу. Тому сьогодні готові обговорювати й розв’язувати будь-які проблеми підприємців.

Леонід Сахневич також зауважив, що попри всі складнощі останнього часу реалізація двох великих сільськогосподарських проектів – побудова качиної ферми у Козелецькому районі та агрокомплексу «Фанда» у Корюківському – триває.

Начальник управління оподаткування юридичних осіб ГУДФС Ірина Буглак поінформувала, що з 499 суб’єктів господарювання з іноземними інвестиціями реально працюють в області 348. Надходження до зведеного бюджету від їх діяльності з початку року склали майже 187 мільйонів гривень. Проте тільки 118 з цих підприємств за підсумками минулого року одержали прибуток. Причина переважно в економічних проблемах загальноукраїнського масштабу, минулорічному обвалі гривні, недосконалості податкового законодавства тощо.

А от інвесторів хвилювали більш конкретні проблеми. Наприклад, чому представники фіскальної служби налаштовані, передовсім, не доброзичливу співпрацю з виробниками, а на прискіпливий пошук недоліків? Чому значну частину приписів доводиться оскаржувати у суді? Чому чи не у кожному підприємцеві податківці бачать, перш за все, порушника законодавства? Чимало запитань та претензій було висловлено і до представників митної служби.

В результаті розмови було вирішено спільно розв’язувати проблеми інвесторів, навіть, разом з Департаментом економіки ОДА готувати відповідні звернення та пропозиції до органів державної влади. Серед пропозицій, що пролунали на зустрічі, – запровадити особисту відповідальність працівників фіскальної служби за неправильні приписи, створити раду інвесторів, лобіювати спорудження в передмісті Чернігова сучасного технопарку, де б могли розміщати свої потужності нові підприємства тощо.

Перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич запевнив інвесторів, що жодна їх пропозиція не залишиться поза увагою, і підкреслив, що чернігівська влада зробить все від неї залежне, щоб в області не лише продовжували успішно працювати підприємства, які тут діють сьогодні, а й приходили нові інвестори, створювались нові робочі місця, зростав добробут громадян.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.