Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:25:54

Аграрії Чернігівщини мають значні здобутки

14.11.2015   08:42Агенцiя

До Дня працівників сільського господарства.

Сільським господарством в області займалися 1012 підприємств, у т.ч. 497 фермерських господарств. В аграрних підприємствах Чернігівщини (з кількістю працівників 10 осіб і більше) були зайняті майже 24 тис. найманих працівників.

Питома вага Чернігівщини в загальному обсязі виробництва сільськогосподарської продукції країни за 9 місяців цього року становила 3,5%.

Аграрії області мають такі здобутки: на початок листопада всіма категоріями господарств зібрано 2,6 млн.т зерна, реалізовано на забій  47 тис.т живої ваги худоби та птиці, надоєно 474 тис.т молока, вироблено 261 млн.шт. яєць.

Сільськогосподарськими підприємствами зернових, зернобобових та кукурудзи намолочено 2,4 млн.т. Отримано кращий, ніж торік, урожай пшениці, проса, зернобобових, цукрових буряків, соняшнику, сої та картоплі.

Чернігівщина четвертий рік поспіль на шостому місці з виробництва молока в Україні, на п’ятому – за чисельністю поголів'я великої рогатої худоби та корів. Регіон другий за виробництвом жита та вівса, четвертий – зернобобових та картоплі,  шостий – гречки.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини