Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:54:01

Бюджет отримав майже 57 млн. гривень податку на прибуток

23.09.2015   14:25Агенцiя

З початку цього року представники бізнесу м. Чернігова відрахували до бюджету 56,9 млн. гривень податку на прибуток.

За словами начальника управління оподаткування юридичних осіб ДПІ у м. Чернігові Людмили Ключник це майже на 4 млн. гривень більше надходжень аналогічного періоду минулого року.

До речі, в ДПІ у м. Чернігові  здійснюють діяльність 5517 суб’єктів господарювання - платників податку на прибуток.

До місцевого бюджету, зважаючи на законодавчі зміни, за вісім місяців 2015 року перераховано 8,1 мільйони гривень податку на прибуток. Минулого року ця цифра складала 1,5 мільйона гривень.

Податківець звернула увагу на те, що Законом України від 17.07.2015 року № 655-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків» внесено зміни до п.п. 14.1.138 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України.

Зокрема, з 1 вересня 2015 року збільшено вартісний критерій для віднесення матеріальних активів до основних засобів, з 2500 гривень до 6000 гривень.
Так, основні засоби - це матеріальні активи, у тому числі запаси корисних копалин наданих у користування ділянок надр (крім вартості землі, незавершених капітальних інвестицій, автомобільних доріг загального користування, бібліотечних і архівних фондів, матеріальних активів, вартість яких не перевищує 6000 гривень, невиробничих основних засобів і нематеріальних активів). 

Такі основні засоби призначаються платником податку для використання у господарській діяльності, вартість яких перевищує 6000 гривень і поступово зменшується у зв'язку з фізичним або моральним зносом та очікуваний строк корисного використання (експлуатації) яких з дати введення в експлуатацію становить понад один рік (або операційний цикл, якщо він довший за рік).
З питань, що виникають при обчисленні та сплаті податку на прибуток слід звертатися за тел.: 65-28-28, 65-28-84 або завітати до податкової міста за адресою: вул. Кирпоноса, 28.

Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернігові

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини