Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:12:29

Платникам м. Чернігова відшкодовано понад 115 мільйонів гривень ПДВ

23.09.2015   13:18Агенцiя

Платниками ДПІ у м. Чернігові за січень - серпень поточного року спрямовано до Державного бюджету 230,9 млн. гривень податку на додану вартість, що на 50,4 млн. гривень більше аналогічного періоду минулого року.

У той - же час, з початку року платникам ПДВ м. Чернігова відшкодовано з Державного бюджету 115,3 млн. гривень ПДВ, з яких 59 підприємств отримали право на автоматичне бюджетне відшкодування у сумі 85,1 млн. гривень. Про це повідомила начальник відділу контролю за декларуванням ПДВ ДПІ у м. Чернігові Вікторія Соломко.

Станом на перше вересня 2015 р. загальна кількість платників податку на додану вартість, які перебувають на обліку в ДПІ у м. Чернігові становила 1971 осіб, з яких 1742 - юридичні особи  та  229  - фізичні особи.

Слід зазначити, що у поточному році платникам податку відшкодовано ПДВ на 47,6 млн. гривень більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.
 За результатами проведених перевірок у січні-серпні 2015 року упереджено 23,1 млн. гривень заявленого платниками до відшкодування ПДВ.

Нагадуємо платникам ПДВ, що Законом України від 24 жовтня 2013 року №657-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень» з 1 січня 2014 року було відмінено свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ та забезпечено право платників ПДВ отримувати витяги із Реєстру в контролюючих органах (зміни до п. 183.9 ст.183 розділу V Податкового кодексу України). Витяг діє до внесення змін до Реєстру.

Порядок отримання платником ПДВ витягу з Реєстру визначений п.7.6 р.VII Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.11.2014р. №1130.

«Слід зауважити, що отримання всіма платниками ПДВ витягу із Реєстру не є обов’язковим. Дані із Реєстру щоденно оприлюднюються на офіційному веб-порталі ДФС України (www.sfs.gov.ua). За запитом в електронній формі платнику ПДВ можуть бути надані довідки із Реєстру про реєстрацію його контрагентів як платників ПДВ. Окрім того, платник ПДВ може отримати витяг із Реєстру в електронному вигляді», - зазначила Вікторія Соломко.
У разі виникнення запитань щодо адміністрування ПДВ та роботи системи електронного адміністрування ПДВ можна зателефонувати на спеціальні телефонні лінії, які працюють в ДПІ у м. Чернігові:  652-872, 652-888.

Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернігові

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини