Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:06:51

Податкова запрошує до спілкування за допомогою сучасних електронних технологій

17.09.2015   08:20Агенцiя

Електронне спілкування: Інтернет, e-mail, Skype впевнено витісняє на другий план паперову бюрократію та черги.

На шляху перетворення в сервісну службу, для якісного та комфортного обслуговування платників податків та громадян ДФС України запроваджено електронні сервіси, які постійно вдосконалюються та перелік яких поповнюється. З різних куточків України сьогодні можна надіслати листи, запити, звітність, заяви  тощо, не відвідуючи фіскального органу.

«Використання електронних сервісів та електронного документообігу у багатьох випадках потребує наявності електронного цифрового підпису (ЕЦП), що дає змогу ідентифікувати підписувача та зберегти цілісність даних», -  зазначив  начальник відділу реєстрації користувачів  при ГУ ДФС у Чернігівській області Олександр Кулик.

Відділ реєстрації користувачів при ГУ ДФС у Чернігівській області надає послуги ЕЦП на безкоштовній основі, що робить їх доступними для кожного. До переваг використання ЕЦП можна віднести:

·       зручність (всі операції можна виконувати як з  робочого місця так і з будь-якого, де є доступ до мережі Інтернет),

·       економія часу (не марнується робочий  час на поїздки в транспорті та черги при поданні документації),

·       доступність (на безкоштовній основі),

·       універсальність (широкий спектр використання  - від подання звітності до участі у тендерах та інше).

Процедура отримання ЕЦП займає не більше 20 хвилин на кожного клієнта. Для отримання ЕЦП необхідно надати до відділу реєстрації користувачів при ГУ ДФС у Чернігівській області мінімальний пакет документів (ознайомитися з яким можна на інформаційному ресурсі АЦСК ІДД ДФС - www.acskidd.gov.ua у розділі «Реєстрація користувачів», за телефонами відокремлених пунктів реєстрації користувачів  або безпосередньо  на інформаційних стендах в  інспекціях.

Нагадуємо, що відокремлені пункти реєстрації користувачів у Чернігівській області знаходяться у 4-х містах області, а саме:  Чернігів, Прилуки, Ніжин та  Мена.

«Загалом з моменту відкриття відділу реєстрації користувачів при ГУ ДФС у Чернігівській області 62,2 тис. клієнтів отримали електронний цифровий підпис. Спілкуючись з клієнтами можна сказати, що сьогодні люди старшого віку, маючи всі можливості (комп’ютер, Інтернет) з пересторогою відносяться до сучасних нововведень. Їм здається, що розібратися у всьому дуже складно і тому навіть не хочуть спробувати. Але ті хто наважився і вже спробував використовувати електронні сервіси оцінили їх перевагу», - розповів  податківець.

Подання електронної звітності до податкової займає від 10 до 30 хвилин (в залежності від навиків роботи з персональним комп’ютером). Як результат – платник не стоїть у черзі та не витрачає свій дорогоцінний час.

  А тим, у кого не виходить розібратися з програмним забезпеченням,  варто звернутися до центрів обслуговування платників або відділу ІТ своєї податкової, де Вам нададуть кваліфіковану допомогу. Так, в ДПІ у м. Чернігові активно діє сервіс “Гостьовий комп’ютер”, скористатися яким може кожен бажаючий. Вказаний сервіс дозволяє відвідувачам користуватися базою податкових знань, безкоштовною мережею Інтернет, WI-FI та багатьма іншими сервісами ДФС України. Тому не слід боятися нововведень.

«Шановні суб’єкти господарювання та громадяни міста Чернігова! Особисто оцініть переваги сучасних технологій електронного обслуговування,  завітавши до нашого відділу, швидко та безкоштовно отримайте електронний цифровий підпис та звітуйте в електронному вигляді», -  запропонував Олександр Кулик

Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернігові

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини