Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:07:02

"Спрощенці" спрямували до бюджету Чернігова понад 57 мільйонів гривень

09.09.2015   07:19

Суб'єкти підприємницької діяльності мають право вибирати спосіб оподаткування доходів. А обравши єдиний податок отримують зручні правила ведення малого і середнього бізнесу.

За останні роки спостерігається позитивна динаміка надходжень від платників єдиного податку міста.

ДПІ у м. Чернігові інформує про те, що протягом 8 місяців поточного року суб’єкти господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування, поповнили місцевий бюджет на 57,5 млн. гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 9,6 млн. гривень.

При чому 76 відсотків надходжень єдиного податку сплатили фізичні особи - підприємці, а це майже 44 млн. гривень, що на 8,8 млн. гривень більше минулорічного показника.

 Юридичними особами - платниками єдиного податку за січень - серпень 2015 року спрямовано до бюджету 13,9 млн. грн. єдиного податку. Це на 0,8 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року.

Нагадуємо платникам податків, які бажають перейти із загальної системи оподаткування на спрощену з IV кварталу 2015 року, що до органу ДФС необхідно подати відповідну заяву про застосування спрощеної системи оподаткування за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Тобто останнім днем подання такої заяви є 15 вересня 2015року.

До заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Слід зазначити, що такий перехід можливий один раз протягом календарного року та може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, платником податків дотримано вимоги, встановлені п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу України.

В той-же час для відмови від застосування спрощеної системи оподаткування суб’єкту господарювання необхідно подати до органу ДФС відповідну заяву не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу.

Порядок переходу на спрощену систему оподаткування або відмови від спрощеної системи оподаткування  регламентується ст. 298 Кодексу.
ДПІ у м. Чернігові звертає увагу платників на те, що однією із підстав для анулювання реєстрації платника єдиного податку шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням податкового органу є  наявність у платника  податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів - в останній день другого із двох послідовних кварталів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини