Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:04:10

Зовнішня торгівля товарами з окремими країнами світу в січні–червні 2015 року. ДОВІДКА

26.08.2015   09:00Агенцiя

З початку року експортовано товарів на 292 млн.дол. США, імпортовано – 178 млн.дол. США.

Проти січня–червня 2014 р. експорт зменшився на 12%, імпорт – на 40%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 114 млн.дол. США.
   
Вагомі експортні поставки здійснювалися до Єгипту, Російської Федерації, Нідерландів, Іспанії та Туреччини. На ці країни припадало 37% загальнообласного експорту та 17% імпорту.

Значним попитом на ринку цих країн користувалися зернові культури, які експортувалися до Іспанії (99,8% загального експорту країни), Єгипту (90%), Нідерландів (86%); папір та картон – до Росії (75%); деревина та вироби з неї – до Туреччини (67%).

З Єгипту в область стовідсотково надійшли цитрусові свіжі або сушені. Основу поставок з Росії становили папір та картон, нафта та продукти її перегонки, вата, алюміній і вироби з нього (72% всього імпорту); з Нідерландів – органічні хімічні сполуки, фольга алюмінієва, білкові речовини (85%); з Іспанії – інші продукти тваринного походження, залишки та відходи харчової промисловості (80%); з Туреччини – тютюнова сировина, котли, машини, синтетичні або штучні штапельні волокна (79%).

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.