Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:41:10

Звертайтеся до податкової, якщо митники або податківці вимагають у вас хабар, - Сергій Бойко

20.08.2015   11:27Агенцiя

19 серпня відбулася прес-конференція в.о. відділу власної безпеки, який і займається виявленням та протидією корупційним правопорушенням ГУ Фіскальної служби в Чернігівській області Сергія Бойка.

Він розказав представникам ЗМІ про те, яким чином працює відділ, як виявляються порушники законодавства та чому важливо повідомляти про незаконні дії податківців або митників.

 

За минулий рік серед податківців в області було 6 корупційних справ. Тоді як у 2015 вже зафіксовано і підтверджено 6 фактів. Причому це більше заслуга робітників відділу безпеки, ніж підприємців чи фізичних осіб. Фахівці відділу провели з початку року більше, ніж півсотні службових перевірок, в результаті яких 15 справ направлено до прокуратури і відкрито п’ять кримінальних проваджень.

За словами Сергія Бойка громадяни, в основному, спочатку йдуть на «залагодження ситуації», а потім вже звертаються із скаргами. І наводить приклад: звернулася громадянка з Білорусі, у якої митники вимагали 100 гривень за провезення консервації надійшло вже після того, як вона дала гроші. На питання, чому скаржиться відповіла, що стало жалко грошей. «І таких випадків багато», - каже податківець. І звертається до всіх: «Будь-ласка, повідомляйте, ми реагуємо. А то всі кричать, що корупція, гроші беруть, а самі ж дають, а потім скаржаться, що от я дала. А чого ти давала? А чого ж ти до нас не прийшла?»

Але бувають випадки, коли скарги на корупційні діяння не підтверджуються фактами. Наприклад, з 19 повідомлень, які надійшли цього року на лінію служби «Пульс» лише 5 знайшли своє підтвердження.

За словами податківця якщо когось із працівників підозрюють у корупції, то за відсутністю доказів його можуть перевіряти на детекторі брехні. Але тільки за згодою. Якщо є скарга на неправомірні дії або незаконні перевірки, то можуть перевести на іншу посаду. Якщо дії доведені – людина звільняється практично миттєво. Крім того, зараз створюється реєстр корупціонерів, і прізвище хабарника потрапляє до цієї бази. «Після чого ні ця людина, ні його рідні, ні діти не зможуть влаштуватися на службу в СБУ, прокуратуру або податкову», - запевнив Сергій Бойко.

Нагадаємо, що при Державній фіскальній службі працює антикорупційний сервіс «Пульс», а у головному управлінні діє телефон довіри. Тож для того, щоб позбавити суспільство корупції треба діяти і змінювати мислення вже сьогодні.

 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини