Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:45:32

Власники новеньких автомобілів з потужним двигуном мають сплатити 25 тисяч гривень транспортного податку

04.08.2015   08:17Агенцiя

Це стосується фізичних та юридичних осіб, а також нерезидентів, які зареєстрували в Україні легкові автомобілі. І йдеться про автомобілі «віком» до 5 років з об’ємом циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.

Як повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Андрій Шалигін, ставка податку становить 25 тисяч гривень на рік. Транспортний податок сплачується за місцем реєстрації об’єкта оподаткування.

Юридичні особи самостійно станом на 1 січня звітного року обчислюють суму податку і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об'єкта оподаткування відповідну декларацію. Такий податок  сплачується у вигляді авансових внесків щокварталу до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

Якщо ж юридична особа протягом року придбає автомобіль, який підлягає оподаткуванню, їй необхідно подати декларацію протягом місяця з дня виникнення на нього права власності. Податок сплачується, починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

Фізичним особам податкові органи направляють повідомлення-рішення про сплату транспортного податку. Вони повинні його сплатити протягом 60 днів з дня вручення платіжного документу.

На Чернігівщині найбільше автівок, які оподатковуються, у Чернігові, Прилуках,  Ніжині та Бахмачі.
Транспортний податок введений з початку цього року в рамках проведення податкової реформи (стаття 267 Податкового кодексу України).

Відділ комунікацій  ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини