Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:52:47

У Чернігові громадські активісти працюють над створенням дорожної карти реформ міста

16.06.2015   12:52Агенцiя

15 червня зібралося перше засідання робочої групи з напрацювання Громадського пакету реформ для міста Чернігова (такий собі реанімаційний пакет реформ на місцевому рівні).

Більше двадцяти місцевих активістів вирішили працювати за 12 напрямами – це земельна, бюджетна сфери, участь громадян у процесі ухвалення рішень, транспорт і благоустрій, соціальна та гуманітарна сфери.

Сама ініціатива виникла в кінці квітня, коли громадські активісти Чернігова виріши підготувати для кандидатів на майбутні місцеві вибори, які мають відбутися 25 жовтня, громадську програму реформ для міста. Оскільки, на думку ініціаторів розробки програми, обіцянки ймовірних кандидатів не задовольняють потреб чернігівців. Саме тому, активісти вирішили показати місцевим політика своє бачення дієвих та нагальних реформ у Чернігові.

Нижче коротко про ініціативу

Мета: сформувати громадське бачення необхідних реформ в місті Чернігові, які відносяться до сфери компетенції Чернігівської міської ради по основних сферах життєдіяльності міста.

Завдання:
-напередодні місцевих виборів громадські активісти, базуючись на кращих практиках інших міст України та європейському досвіді мають запропонувати місцевим політиками своє бачення необхідних реформ в місті Чернігові.
-ініціювати в дискусію щодо подальшого розвитку міста та необхідних першочергових змін

Водночас є розуміння того, що за цей напружений і короткий час до місцевих виборів громадськості не вдасться випрацювати повноцінну Стратегію розвитку міста на кілька десятиріч, тож таке завдання і не ставиться. Навпаки, пропонується зосередитися на найбільш необхідних речах і запропонувати конкретні варіанти вирішення проблем.

Хронологічно кампанія виглядатиме наступним чином:
Травень 2015 - Створення ініціативної групи по написанню ГПР. Визначення механізму роботи над ГПР
Червень 2015 - Формування робочих груп по напрямках життєдіяльності, які будуть випрацьовувати бачення реформ в кожній сфері
Червень - липень робота в робочих групах за напрямами
Кінець липня - зовнішній експертний аудит напрацювань, проведення консультацій з широкою громадськістю
Початок серпня - затвердження напрацьованих робочими групами бачень реформ по різним сферах
Середина серпня - узагальнення кінцевого документу
Кінець серпня – презентація напрацювань ЗМІ та місцевим політиками
Вересень – жовтень 2015 – підписання Меморандумів з суб’єктами виборчого процесу у м.Чернігові про виконання політиками ГПР в разі проходження до міської ради.
Після жовтня 2015 року – лобіювання виконання ГПЛ оновленою Чернігівською міською радою

Долучайтесь!

Контакти: Павло Пущенко (063) 4785562, centre.initiative@gmail.com

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини