Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:16:52

До Дня працівників легкої промисловості

13.06.2015   18:20Агенцiя

У другу неділю червня відзначають професійне свято працівники легкої промисловості. Серед основних виробників галузі – відомі в області та за її межами такі підприємства, як ПрАТ «КСК «Чексіл», «Чернігівська швейна фабрика «Елегант», «Чернігівська взуттєва фабрика «Берегиня», ПАТ «Еліта», ТОВ «Новофіл», «Сівертекс», «Остратекс», ДП «ТК-Стиль 2013», УВП УТОГ.

На підприємствах галузі зайнято 4 тис.осіб, або кожний десятий працівник промисловості області.

Підприємства текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів у січні–квітні 2015р. реалізували продукції на 206 млн.грн. Частка Чернігівщини в загальному обсязі реалізації легкої промисловості України складає 5%.

З початку року підприємствами галузі вироблено 51 тис.шт. постільної білизни, 195 тис. пар взуття, пошито 23 тис. комплектів і костюмів виробничих та професійних чоловічих, 10 тис. жіночих пальт та плащів, 142 тис. жіночих жакетів та блейзерів, 3 тис. суконь, 5 тис. спідниць. В області також виробляються тканини, вовняна пряжа, одяг із нетканих матеріалів, лимарно-сідельні вироби та упряж для тварин.

За січень–березень 2015 р. Чернігівська область експортувала товарів легкої промисловості на 12 млн.дол. США, що становило 8% від загального експорту товарів області. Найбільшим попитом ці товари користувалися на ринках Румунії, Білорусі, Польщі, Італії, Нідерландів та Росії.

Із-за кордону в область завезено товарів легкої промисловості майже на 13 млн.дол. США (14% загальнообласного імпорту товарів), з них – 29% – це давальницька сировина.

За І квартал 2015 р. підприємства легкої промисловості за рахунок усіх джерел фінансування освоїли 7 млн.грн. капітальних інвестицій. Станом на 1 квітня 2015р. на підприємствах галузі зосереджено 405 тис.дол. США прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу). Інвестиції надійшли з Італії, Румунії, Кіпру, Російської Федерації.

Майже 11% підприємств легкої промисловості у 2014р. займалися інноваційною діяльністю. Упродовж року впроваджено у виробництво 5 інноваційних видів продукції. Обсяг реалізації інноваційної продукції становив понад 4 млн.грн.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.