Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:18:56

У Чернігові податківці роз’яснили законодавчі новації на семінарі

27.05.2015   13:17Агенцiя

Днями фахівці ДПІ у м. Чернігові провели загальний семінар для платників податків міста.

Під час заходу  були висвітлені питання щодо сплати авансових внесків з податку на прибуток у 2015 році, справляння платежів до місцевого бюджету, підсумків кампанії декларування, забезпечення платників безкоштовними ключами електронного цифрового підпису тощо.

Так, про нюанси електронного адміністрування ПДВ надала роз’яснення начальник відділу контролю за декларуванням ПДВ Вікторія Соломко. Вона нагадала присутнім, що з урахуванням змін, внесених Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» до Податкового кодексу, система електронного адміністрування ПДВ впроваджується поетапно:
– в тестовому режимі з 1 січня до 1 липня 2015 р.;
– на постійній основі – з 1 липня 2015 р.
Фахівець звернула увагу присутніх  на відповідальність платників, яка  передбачена за порушення граничних термінів реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування податкових накладних в ЄРПН.

«Відповідно до п. 35 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу  норми абзацу другого п.120¹.1 ст.120¹ цього Кодексу не застосовуються при порушенні термінів реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних податкових накладних/розрахунків коригування, складених у період з 1 лютого до 1 липня 2015 року», - акцентувала Вікторія Соломко.
Про наближення терміну запровадження реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку третьої групи (фізичними особами –підприємцями) поінформував фахівець управління податкового та митного аудиту ГУ ДФС у Чернігівській області Андрій Ланько.

Так, згідно норм Податкового кодексу України не застосовують реєстратори розрахункових операцій фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку другої і третьої груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи. У всіх інших випадках платники єдиного податку фізичні особи-підприємці другої і третьої груп зобов'язані застосовувати РРО. При цьому зазначені зміни вступають у силу:
-для платників єдиного податку третьої групи - з 1 липня 2015 року;
-для платників єдиного податку другої групи - з 1 січня 2016 року.

Виступаючий наголосив на можливості передбачуваного мораторію  (до 1 січня 2017 року) на перевірки платників єдиного податку з питань дотримання порядку застосування РРО у разі застосування ними у власній господарській діяльності зареєстрованих, опломбованих в установленому порядку та переведених у фіскальний режим роботи РРО з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно.

Присутнім  також були надані роз’яснення  по новому Порядку формування та подання страхувальниками звіту з ЄСВ. Начальник відділу адміністрування ЄСВ Галина Мушенок зазначила, що з 1 червня  звіти за травень 2015 р. будуть подаватися  страхувальниками за новими формами.

Крім того фахівці інспекції розповіли про переваги подання звітності в електронному вигляді і про електронні сервіси Державної фіскальної служби України, якими можуть користуватися платники.

По завершенню заходу слухачі отримали відповіді на всі запитання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини