Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:34:29

Понад 191 млн. грн. єдиного внеску надійшло від платників Чернігова

20.03.2015   07:49Агенцiя

Впродовж січня-лютого 2015 року чернігівські працедавці перерахували 191,9 мільйона гривень ЄСВ. Якщо порівняти цей показник з аналогічним періодом 2014 року, то у цьому році ЄСВ сплачено майже на 2,7 млн. грн. більше. При цьому, лише у лютому 2015 року платники єдиного внеску нашого міста перерахували на рахунки Держказначейства 106,6 млн. грн., що на 9,6 млн. грн. більше, ніж у лютому минулого року.

Нагадуємо, що з 1 січня 2015 року змінено норми Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», якими регулюється порядок застосування органами фіскальної служби штрафних санкцій.

Так, за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності з ЄСВ застосовується штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.); за ті самі дії, вчинені платником ЄСВ, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, - у розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020 грн.).

Окрім цього, збільшено розмір штрафів, зазначений у пп.. 2 і 3 ч. 11 ст. 25 цього Закону.

За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску – до 20 % своєчасно не сплачених сум, а у випадку донарахування органом фіскальної служби або платним своєчасно не нарахованого ЄСВ – до 10 % зазначеної суми за кожен повний або неповний звітний період, за який донараховано таку суму, але не більш як 50 % суми донарахованого єдиного внеску.

Дані зміни визначені Законом України від 28.12.2014 року № 77-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини