Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:11:04

Українські аграрії мають ознайомитись з бюджетними новаціями

14.01.2015   08:06Агенцiя

Основні новації в аграрній політиці країни, передбачені Державним бюджетом України на 2015 рік, та зміни до Податкового кодексу України, розглянули на секторній нараді, яку 13 січня провів Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

Від Чернігівщини у нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов, директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олександр Савченко, представники Головного управління ветеринарної медицини, Державної фітосанітарної інспекції, Головного управління Держземагенства, управління лісового та мисливського господарства області, обласного центру експертизи рослин, Державного фонду підтримки фермерських господарств та відділення Аграрного фонду.

На початку селектору Олексій Павленко повідомив, що Закон України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» був прийнятий з урахуванням вимог кредиторів Міжнародного валютного фонду щодо збалансування державних фінансів та викликів часу у зв’язку з подіями на сході України.

У держбюджеті на 2015 рік скорочено кількість державних програм Міністерства аграрної політики та продовольства України з 32-х до 19.

Також Міністр зазначив, що законом про Податковий кодекс України, який набрав чинності 31 грудня 2014 року, зберігається режим оподаткування ПДВ у сфері сільського і лісового господарства, а також рибальства. Для зменшення податкового тиску введено окрему групу платників єдиного податку. Прийнятим законом також скасовано збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства. Змінено режим оподаткування ПДВ операцій з експорту зернових і технічних культур.

На завершення наради Олексій Павленко дав доручення керівникам центральних органів виконавчої влади забезпечити реєстрацію кредиторської заборгованості бюджетних установ, розробити і подати на затвердження паспорти бюджетних програм, провести інвентаризацію проектів використання бюджетних коштів. Він також наголосив на важливості проведення роз’яснювальної роботи державних органів щодо дії податкових новацій з 1 січня 2015 року.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини