Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:23:35

Платники Чернігівщини за рік перерахували до бюджетів та фондів більше 10 мільярдів гривень

14.01.2015   08:01Агенцiя

Минулий рік для податківців Чернігівщини був надзвичайно складним і напруженим, але, як свідчать підсумки, і результативним.

Надходження до загального фонду держбюджету від платників області склали 1млрд.860,5 млн. грн. Приріст до 2013 року становить понад 130 млн. грн.

Найбільша питома вага у сумі надходжень - плата за користування надрами – 54 відсотки. Податки на додану вартість та на прибуток становлять відповідно 25 та 11 відсотків.

Серед дванадцяти податкових інспекцій найвагоміших здобутків досягли Прилуцька ОДПІ, ДПІ у м.Чернігові, Бахмацька, Варвинська, Корюківська та Ніжинська ОДПІ.

Крім того, до спеціального фонду надійшло 33,8 млн. грн. Єдиного соціального внеску за минулий рік сплачено більше 3 млрд. грн.

До місцевого бюджету за рік податківці спрямували 1млрд. 741 млн. грн. податків і зборів. Найсуттєвіше наповнив місцевий бюджет податок на доходи фізичних осіб. Його питома вага - 72 відсотки. Плата за землю становить 13 відсотків, збір за спеціальне використання лісових ресурсів – 2 відсотки. Найбільший внесок зробили платники, які знаходяться на обліку в ДПІ у м.Чернігові (35 відсотків), Прилуцькій (14 відсотків), Ніжинській (9,9 відсотка) та Бахмацькій ОДПІ (7 відсотків).

Порівняно з минулим роком приріст надходжень до місцевого бюджету склав 152 млн. грн. Зменшили платежі лише платники Варвинського та Срібнянського районів.

Платежів, що адмініструються Чернігівською митницею, надійшло за минулий рік 3,96 млрд. грн.

Податківці та митники Чернігівщині вдячні платникам за високу громадянську свідомість і прозорість у сплаті податків та зборів. Сподіваються на плідну співпрацю на засадах партнерства та довіри і в цьому році.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини