Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:36:52

Вкладників "Демарку" "перенесли"

09.01.2015   11:55Агенцiя

Термін дії тимчасової адміністрації, що з 29 вересня працювала в банку «Демарк», закінчився 29 грудня. Закінчився і перший етап виплат вкладникам «Демарку», договори яких закінчились до 29 вересня, та власникам зарплатних і пенсійних карток, а також відсотків по депозитах за серпень, повідомляють "Чернігівські відомості".

Гроші отримали не всі, бо Ощадбанк перестрахувався, і після 10 грудня його відділення порожні, а вкладники «Демарку» чекають визначених термінів, коли можна забрати гроші.

Але в будь-якому випадку можна вважати, що перший етап закінчився. А що далі? Фонд гарантування вкладів фізичних осіб за законом має право продовжити термін роботи тимчасової адміністрації, але не більше, ніж на місяць. Так воно і сталося, але термін продовження може бути і менший, бо за три місяці роботи тимчасової адміністрації можливий інвестор для «Демарку» не знайдений.

З іншого боку, тривають свята. Тому термін закінчення роботи тимчасової адміністрації встановили 29 січня 2015 року. Після цього ФГВФО призначає в банк ліквідатора, що протягом семи днів приймає рішення про початок виплат усім вкладникам банку незалежно від того, закінчився термін дії договору чи ні. Але повертається не більше
200 тис. грн.

Оптимістичний термін початку виплат — друга половина січня, песимістичний — перша половина лютого. Що далі? Вкладник має право будь-яким чином розпоряджатись своїми коштами. Зокрема, залишити їх частково на депозиті в Ощадбанку або відкрити рахунок в іншому банку й перерахувати туди кошти в безготівковій формі, сплативши за перерахування згідно з тарифами Ощадбанку, або отримати всі гроші готівкою. Треба тільки, щоб Ощадбанк мав бажання допомогти людині, а не перешкоджати. Свою долю він усе одно отримає.

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини