Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:21:04

Чернігів розпочав переговори щодо отримання кредиту ЄБРР

21.11.2014   14:15

Чернігів відвідали фахівці Європейського банку реконструкції та розвитку, які працюють в Україні. У міській раді вони провели зустріч щодо перспектив отримання містом кредиту на розвиток електротранспорту.

Чернігівський міський голова Олександр Соколов висловив зацікавленість у співпраці із ЄБРР, адже для міста оновлення рухомого складу тролейбусів та реконструкція мереж є одним із важливих питань. "Ми хочемо, щоб електротранспорт був одним із основних видів громадського транспорту, тому слід думати про перспективи", - зазначив О.Соколов. Міський голова ознайомив гостей із особливостями роботи Чернігівського тролейбусного управління та нагальними питаннями, вирішення яких потребує місто. Серед іншого йшлося і про будівництво тролейбусної лінії по вулиці 50 років ВЛКСМ, що з'єднає мікрорайон Масани із вулицею Рокоссовського.

Провідний банкір ЄБРР Дар'я Кочубинська повідомила, що зустріч у міськраді була конструктивною, відтепер фахівці обох установ відпрацьовуватимуть деталі проекту, щоб наступного року мати конкретні результати. За її словами, процедура отримання кредитних коштів є досить тривалою – від 8 місяців до року. ЄБРР виділяє кредити комунальним підприємствам під муніципальні гарантії терміном до 13 років. В Україні за кошти ЄБРР вже реалізовано 17 проектів. Для поліпшення транспортної інфраструктури взяли запозичення Київ, Львів та Дніпропетровськ.

Під час зустрічі у Чернігівській міськраді розглядався проект концепції поліпшення роботи електротранспорту обласного центру, що стане основою заходів, на які виділить кошти ЄБРР.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини