Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:49:04

У 2015 році обсяг інвестицій ПАТ "Чернігівгаз" заплановано на рівні 38 мільйонів гривень

19.11.2014   10:48Агенцiя

ПАТ «Чернігівгаз» подав на розгляд Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та компослуг інвестиційну програму на 2015 рік в обсязі 37,94 мільйонів гривень.

З цієї суми 22,3 мільйонів гривень, а це 58,7% будуть спрямовані на будівництво, реконструкцію, модернізацію і ремонт газових мереж та споруд на них. Ці заходи дадуть змогу підтримувати належний технічний рівень і підвищити надійність та безпеку експлуатації системи газопостачання Чернігівської області.

Зокрема, планується капітально відремонтувати 172 газорозподільні пункти, 137 станцій катодного захисту, 13 газових колодязів. В планах облгазу реконструювати 29 км газових мереж, а також замінити обладнання на 18-ти ШГРП. Важливим пунктом інвестпрограми є закільцювання газових мереж в м. Чернігів та м. Щорс вартістю 69,5 тисяч гривень.

На впровадження та розвиток системи дистанційного контролю за газопостачанням в інвестпрограму закладено 1,32 мільйонів гривень, на придбання приладів для діагностики стану системи газопостачання - понад 224 тисячі гривень, мільйон гривень- на закупівлю 3 автомобілів Volksvagen Caddy для експлуатаційних служб. Крім того, в рамках програми з безкоштовного оснащення житлових приміщень приладами обліку газу, інвестпрограмою передбачено протягом року встановити понад 5 тисяч лічильників.

Майже 1,3 мільйона гривень, а це 3,3 % коштів має піти на удосконалення обліку та зниження виробничо-технологічних та понаднормових втрат природного газу. З цією метою заплановано придбати і встановити на підприємствах промислового і компобутового призначення 48 модем-контролерів для дистанційного зчитування спожитих обсягів газу, а також 485 приладів для запровадження дистанційного зняття показань побутових лічильників.

Основними джерелами фінансування інвестпрограми є амортизаційні відрахування та прибуток. Втім, загальне падіння обсягів транспортування та зростання економічної собівартості послуг з обслуговування газогонів, призведе до збитковості ліцензійної діяльності компанії. Аби покрити видатки і в повному обсязі виконати програму з модернізіції та реконструкції газомереж, державний регулятор має скоригувати та збільшити тариф на транспортування газу.

«Не зважаючи на труднощі, пов`язані з вкрай нестабільним економічним становищем у державі, ПАТ «Чернігівгаз» продовжує вкладати значні інвестиції у розвиток газомереж. Ми робимо все можливе аби виконувати наші зобов`язання перед споживачами», - підкреслив головний інженер ПАТ «Чернігівгаз» Олександр Качкарда.

З проектом інвестиційної програми споживачі можуть ознайомитися на сайті ПАТ «Чернігівгаз» за посиланням. Ціни в проекті розраховані станом на 1 вересня 2014 року.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.