Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:24:55

Коли ж почнуть платити гроші клієнтам "Демарку"?

15.11.2014   09:03Агенцiя

Кошти вкладникам і клієнтам банку «Демарк» будуть виплачені – вкотре заявив начальник управління Національного банку в області Леонід Волошок. Обласна державна адміністрація за ініціативою вкладників направила до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб листа з вимогою терміново визначити банк-агент, через який здійснюватимуться виплати колишнім клієнтам «Демарку», і прискорити початок цих виплат.

У банку «Демарк» близько 80 тисяч вкладників. Ці люди сподівалися, що виплати боргів банку, який припинив свою роботу, розпочнуться з 1-го листопада. Щоправда, тимчасова адміністрація від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, введена в «Демарку», не давала чіткої обіцянки почати виплати з цього дня, але така дата називалася в ЗМІ. Зараз поки немає можливості розпочати виплати – визнає начальник управління Національного банку Леонід Волошок. Але заявляє, що гроші громадян не пропадуть — виплати будуть проводитися у повному обсязі.

Леонід Волошок – начальник територіального управління Національного банку в області: «Я від своїх слів не відмовляюся: виплати будуть по банку «Демарк» — повірте мені, будуть. Це підтверджує керівництво Національного банку, з яким я спілкуюся, і про це говорить закон. Інша річ — що ми хотіли це зробити раніше, швидше – це поки не здійснюється. Чому? Втрутилися якісь інвестори – я не знаю їх, повірте мені – які хочуть вивчити стан банку. Я достеменно хочу сказати: вони будуть вивчати, але нічого вони суттєво не вирішать. Тому ми сьогодні працюємо з Фондом гарантування вкладів – це надія вкладників, надія тих, хто тримає депозити, пенсійні свої кошти і рахунки на картках.»

Поки що тимчасова адміністрація провела інвентаризацію активів банку і склала реєстр вкладників і клієнтів. Однак не визначений банк, через який ітимуть виплати, і чітко не названа дата початку виплат. На вимогу ініціативної групи клієнтів обласна державна адміністрація направила листа до керівників Фонду гарантування вкладів щодо прискорення роботи над виплатами.

Сергій Журман – в.о. голови облдержадміністрації: «Як найшвидше визначити банк-агент Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, через який вкладники банку «Демарк» будуть отримувати свої кошти. І, по-друге, прискорити початок повернення коштів населенню.»

Клієнти «Демарку» обурені тим, що представник тимчасової адміністрації Володимир Приходько, який зараз керує проблемним банком, не спілкується з громадянами в тому режимі, який передбачений Положенням про порядок інформування вкладників. Це посилює суспільну напругу. Тому вони вимагали від Фонду гарантування вкладів взагалі змінити керуючого.

Руслан Волощук – представник ініціативної групи вкладників банку «Демарк»: «На жодне питання пан Приходько не відповів. Відповідь у нього була одна: «не знаю.» Ми б хотіли, щоб поміняли уповноважену особу – Приходька – з тієї причини, що він не вміє спілкуватися з вкладниками і кредиторами.»

Керівник управління Нацбанку натомість пообіцяв добитися від тимчасової адміністрації через керівництво Фонду в Києві, щоб керуючий регулярно оприлюднював суспільно важливу інформацію про роботу з організації виплати боргів.


http://chodtrk.com.ua/?p=18591

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини