Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:15:10

Щоби розважати потрібен торговий патент

05.11.2014   12:45Агенцiя

ДПІ у м. Чернігові нагадує, що торговий патент - державне свідоцтво з обмеженим строком дії на провадження певного виду підприємницької діяльності та користування яким передбачає своєчасне внесення до бюджету відповідного збору.

Є наступні види підприємницької діяльності, які передбачають отримання торгового патенту:

-торговельна діяльність у пунктах продажу товарів;
-торгівля  валютними цінностями у пунктах обміну іноземної валюти;
-діяльність у сфері розваг (крім проведення державних грошових лотерей);
-діяльність із надання платних побутових послуг за переліком, визначеним Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до законодавства  платниками збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності є суб'єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи-підприємці), їх відокремлені підрозділи, які отримують в установленому законом порядку торгові патенти та провадять діяльність у сфері розваг (крім проведення державних грошових лотерей). Слід зазначити, що під діяльністю у сфері розваг слід розуміти господарську діяльність юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, що полягає у діяльності більярдів, кегельбанів, боулінгів, настільних ігор, дитячих відеоігор тощо.

Для здійснення діяльності  у сфері розваг (крім проведення державних грошових лотерей) суб'єкту господарювання необхідно подати до територіального органу фіскальної служби за місцем сплати збору (за місцезнаходженням пункту продажу товарів) відповідну заявку, форма якої затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 30.12.2013 р. №867.
Сплачувати збір за провадження діяльності у сфері розваг потрібно за місцезнаходженням пункту надання послуг у сфері розваг.

Відповідно до п.п. 267.3.6 п. 267.3 ст. 267 Податкового кодексу України ставка збору за здійснення діяльності у сфері розваг на квартал становить:
- для використання грального автомата (грального автомата "кран-машина", грального автомата, на якому проводяться дитячі ігри, іншого грального автомата, призначеного для проведення платних розважальних ігор) - розмір мінімальної заробітної плати;
- для використання гральних жолобів (доріжок) кегельбана, боулінга, що вводяться в дію за допомогою жетона, монети або без них, - розмір мінімальної заробітної плати, збільшений у 2 рази, за кожний гральний жолоб (доріжку);
- для використання столів для більярда, що вводяться в дію за допомогою жетона, монети або без них, крім столів для більярда, що використовуються для спортивних аматорських змагань, - розмір мінімальної заробітної плати за кожний стіл для більярда;
- для проведення інших оплатних розважальних ігор - розмір мінімальної заробітної плати за кожне окреме гральне місце.
Торговий патент на здійснення діяльності у сфері розваг придбавається для кожного окремого грального місця. Якщо окреме гральне місце має декілька незалежних гральних місць, торговий патент придбавається окремо для кожного з них. Строк дії торгового патенту на здійснення діяльності у сфері розваг становить 8 календарних кварталів.

До речі, з початку року від платників до місцевого бюджету надійшло майже 3,5 млн. грн. збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності, в тому числі 89,9 тис. грн. збору за провадження діяльності у сфері розваг.

Інформаційно-комунікаційний сектор та
відділ місцевих податків і зборів, плати за землю
ДПІ у м. Чернігові
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини