Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:29:01

За вісім місяців цього року від платників Чернігівщини до місцевих бюджетів надійшло 1 млрд. 87 млн. грн.

03.09.2014   07:39

Своєчасна і прозора виплата зарплати – це імідж підприємства і справа честі керівника.

Від того, наскільки роботодавці будуть добросовісно дотримуватися трудового законодавства, значною мірою залежить наповнення місцевих бюджетів. А це, в свою чергу, визначає можливості територіальних громад. Адже, податок на доходи фізичних осіб є найсуттєвішим у наповненні місцевих бюджетів.

За вісім місяців цього року від платників Чернігівщини до місцевих бюджетів надійшло 1 млрд. 87 млн. грн. Це на 56 млн.грн більше, ніж за відповідний період минулого року. Податок на доходи фізичних осіб у місцевих бюджетах становить 70,5 відсотка.

- Питанням легалізації ринку праці, зокрема, прозорості виплати зарплати на Чернігівщині приділяється велика увага, - зазначив заступник начальника Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Петро Жабинець. - Безумовно, рівень добровільної сплати податків дуже високий. Разом з тим з початку року завдяки проведеним контрольно-перевірочним заходам щодо достовірності виплати доходів громадянам до місцевих бюджетів додатково спрямовано близько 1 млн.200 тис.грн.

Головне управління Міндоходів в Чернігівській області систематично проводить роз’яснювальну роботу серед роботодавців щодо дотримання норм трудового законодавства та своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб із заробітної плати. Ці питання порушуються під час семінарів, зустрічей в трудових колективах, засідань «круглих столів», телефонних «гарячих ліній» тощо.

Необхідно пам’ятати, що відповідно до ч. 1 ст. 24 Закону України «Про оплату праці» від 24.03.1995 р. № 108/95-ВР та ст. 115 Кодексу законів про працю України заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів - представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

Крім того, своєчасна і прозора виплата зарплати – це імідж підприємства і справа честі керівника. А для працівника – соціальні гарантії і достойна пенсія.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини