Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:46:31

На демополях області продовжується збір "інтелектуального урожаю"

28.08.2014   08:10Агенцiя

26 серпня поточного року товаровиробники з чотирьох областей: Київської, Полтавської, Сумської та Чернігівської, зібралися на одному з багатьох інтелектуальних полігонів землеробства, що є на наших поліських землях.

І місце закладання демонстраційного поля, і агропідприємство були обрані не випадково. Бобровиччина здавна край, що має глибокі корені традиційного хліборобства. А з певного часу - і позитивний досвід розвитку виробництва зерна кукурудзи.

Тому саме в с. Нова Басань в ТОВ «Наташа – Агро», де технологи поля вміють вирощувати по 10,0 т/га зерна кукурудзи і більше, вчилися учасники Дня поля. До їх уваги і вибір високопродуктивних гібридів, і сільськогосподарських машин для поверхневого обробітку грунту, і висококліренсних оприскувачів посівів сільськогосподарських культур.

Семінар організували спільно фірми «Монсанто» та «Юпітер 9», що є офіційним дилером John Deere в Україні. Стан та «урожайну поведінку» висіяних навесні більше як 60 монсантівських гібридів кукурудзи з різним ФАО, вивчили учасники зустрічі. А також оцінювали якість роботи ґрунтообробних машин, що агрегатуються з гусеничними та колісними тракторами фірми John Deere.

За статистичними даними, в 2013 році Україна зібрала 26 млн тонн зерна кукурудзи. Завдяки цьому наша держава стала на третю сходинку в світі за обсягами експорту зерна цієї культури. Порівняно з показниками трирічної давності, в Україні обсяги зерна виросли втричі. Знавці аграрного ринку вже сьогодні прогнозують на найближчі п’ять років, що держава зможе досягнути рівня виробництва цього зерна в обсязі 50 млн. т.

Приймати виважені управлінські рішення на основі маркетингу виробництва зерна кукурудзи вчилися і головні фахівці галузі, які працюють в управліннях агропромислового розвитку райдержадміністрації області. Адже Чернігівщина в минулому році мала найбільший в аграрній історії обсяг виробленого зерна кукурудзи - 2,14 млн т, що дозволило будувати і експорт, і забезпечувати окремі продовольчі потреби та тваринництво фуражем. Високі виробничі показники, без сумніву, є наслідком постійного зростання культури землеробства. І не враховувати, і не вивчати прийоми підвищення ефективності кукурудзяного поля ми не маємо права.

Окремим акцентом наради було зосередження увагу учасників на екологічно безпечному як для оточуючого середовища, так і для присадибних ділянок громадян, застосуванні десикантів. Оскільки десикація посівів в умовах сьогоднішніх енергетичних реалій неминуча, то організувати виконання її, відповідно до вимог техніки безпеки, керівники сільськогосподарських підприємств зобов’язані. На що іще раз на полі наголосили фахівці Департаменту агропромислового розвитку.


Прес-служба Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини