Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:45:52

Електронне адміністрування ПДВ дозволить відшкодовувати його в автоматичному режимі на місяць раніше

09.08.2014   08:15

Зміни, внесені до Податкового кодексу України, зроблять адміністрування ПДВ зручнішим і прозорим, - вважає в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Степан Дусяк. - Нова система електронного адміністрування дозволить відшкодовувати податок на додану вартість експортерам та імпортерам в автоматичному режимі на місяць раніше, ніж тепер.

Також буде зменшено число критеріїв для автоматичного бюджетного відшкодування.

Таке нововведення буде запроваджене з 1 січня 2015 року.

Електронне адміністрування ПДВ дозволить ліквідувати «податкові ями» та інші махінації і зніме з цього податку тавро кримінального. Це реально скоротить обсяг «тіньової» економіки та витрати держави на адміністрування ПДВ. Нова система зробить неможливим формування фіктивного кредиту та отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету. У результаті – відчутно зростуть надходження податку до бюджету. Крім того, що дуже важливо, підвищиться прогнозованість сплати податку на додану вартість до державного бюджету.

Нова електронна система складатиметься з трьох основних елементів. По-перше, це - єдиний електронний реєстр податкових накладних. По-друге, в банку автоматично будуть відкриті рахунки усім платникам ПДВ. По-третє, існуватиме база даних митниці щодо інформації про імпорт та експорт товарів.

З 1 січня наступного року для всіх платників ПДВ в автоматичному режимі відкриють електронні рахунки в банку, який буде створений та підконтрольний Національному банку України. Податкові накладні реєструватимуться в Єдиному реєстрі податкових накладних в електронному вигляді. Для цього платник повинен мати достатню суму податкового кредиту, підтверджену податковими накладними, зареєстрованими в єдиному реєстрі податкових накладних, та сплатою ПДВ при імпорті товарів.

На Чернігівщині нині 3253 платники податку на додану вартість, зазначив в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Степан Дусяк. – З них 93 суб'єкти господарювання декларують до відшкодування з бюджету суми ПДВ на рахунки платників у банку. За 7 місяців цього року заявлено до відшкодування з бюджету податку на додану вартість в розмірі 256 млн.грн. Відшкодовано ПДВ на суму 149,2 млн. грн., у т.ч. десятьом суб’єктам господарювання - 107,1 млн.грн. в автоматичному режимі, що становить 71,8 % від загальної суми відшкодування.

З 1 січня платники відчують переваги законодавчих змін. Скоротиться та спроститься також звітність з ПДВ, що дуже важливо для платників.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини