Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:59:05

Ціни на овочі тепер зростають навіть влітку

30.07.2014   12:21Агенцiя

У літній період зазвичай овочі дешевшають. Однак не цього літа.

— Хоч чернігівські ціни все ж менші за загальноукраїнські, вони відчутно зросли за останні місяці. Ми разом з моїми колегами депутатами обласної ради здійснюємо моніторинг цінової ситуації на Чернігівщині. Так от, ціни на продукти та інші товари зростали у травні. У червні трохи менше, офіційно на 1-2%. А неофіційно ви самі можете бачити у магазинах чи торгових точках. Ціни зросли навіть на овочі, які традиційно влітку дешевшають, — каже депутат Чернігівської обласної ради, представник ініціативної групи по створенню осередку Партії розвитку України в Чернігівській області Іван Коробка.

Дивно, але за даними органів влади, офіційно ціни особливо не зросли. А останнього тижня, кажуть, зафіксовано навіть невелике зниження на картоплю, капусту та цибулю. Про таке звітують і в органах статистики.

Через географічні та демографічні особливості в області ціни на продукти традиційно нижчі, ніж у середньому по Україні. Наприклад, той же продовольчий кошик (це мінімальний набір продуктів для життя людини на місяць) в області обійдеться майже у 490 гривень. А по Україні середній показник 511 гривень.

Останні роки всі тільки й кажуть про проведення ярмарків та облаштування місць для торгівлі виробникам. Певні кроки у цьому напрямі були все ж зроблені. Однак це на цінову політику якщо й впливає, то не дуже. Скільки місць для торгівлі не облаштуй, але ціна пального, запчастин, витрати та виробництво продуктів харчування все таки збільшуватимуть І збільшуватимуть суттєво. Тому й дорожчають овочі, фрукти, молочні та м’ясні продукти, — підсумовує Іван Коробка.

Іван Литвин

PR
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини