Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:00:57

Соціально-економічна ситуації в області. ДОВІДКА

30.04.2014   08:20


Щодо стану справ в агропромисловому комплексі

Станом на 25 квітня в області посіяно 406,5 тисяч гектарів ярих культур (складає 47 % до загального прогнозу).
По всіх категоріях господарств за січень—березень ц. р. спостерігається зростання виробництва валової продукції сільського господарства на 0,6%.


Щодо економічного розвитку

Обсяг випуску промислової продукції за січень—березень 2014 року збільшився, порівняно з відповідним періодом минулого року, на 0,7 %. Позитивну динаміку забезпечили підприємства переробної промисловості. За січень—лютий ц. р. реалізовано промислової продукції на 2,2 мільярди гривень.
За обсягами будівельних робіт Чернігівщина займає 2 місце в країні. За січень—березень ц. р обсяги збільшились на 20,4 %, порівняно з відповідним періодом 2013 року, що склало 91,6 мільйонів гривень.


Щодо споживчих цін та заробітної плати

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника у березні ц. р. становила 2654 гривень, що на 9,4 % більше, порівняно з лютим 2014 року.
Індекс споживчих цін у березні ц. р., по відношенню до грудня 2013 року, становить 102,9 %, загалом по Україні — 103,0 %. Наразі область посідає 7 місце в Україні за індексом споживчих цін.


Щодо пенсій та соціальних допомог

Станом на 1 квітня ц. р. середній розмір пенсійних виплат становить 1400,56 гривень.
Державні соціальні допомоги в області отримують 82,8 тисяч осіб. Виплата допомог проводиться щомісячно двома траншами — перший транш складає приблизно 85 %, другий — 15 % від загальної суми субвенції з державного бюджету. Кошти першого траншу квітня ц. р. (71,6 мільйонів гривень) виплачені в повному обсязі. Областю отримано кошти другого траншу квітня ц. р. на виплату державних допомог у сумі 10,9 мільйонів гривень. Станом на 25 квітня проведено виплати на суму 2,5 мільйони гривень, що становить 23 % від загальної суми другого траншу квітня ц. р.


Щодо сімей, які виїхали з Автономної Республіки Крим та м. Севастополь

Станом на 24 квітня до органів влади звернулась за допомогою 241 особа (131 сім’я). Фактичну допомогу отримали 133 особи. Більшість звернень стосуються отримання соціальних виплат — допомог та пенсій.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини