Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:13:48

Більше третини всієї продукції Чернігова реалізували підприємства переробної промисловості

03.04.2014   07:26

Про роботу промисловості м.Чернігова за січень–лютий 2014 року

За січень–лютий 2014 р. підприємствами міста було реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 965,3 млн.грн., що складає 43,1% від загального обсягу реалізованої промислової продукції області.

Більше третини всієї продукції реалізували підприємства переробної промисловості, зокрема 19% – з виробництва харчових продуктів та напоїв, 7,7% – машинобудування (крім ремонту та монтажу машин і устатковання), 4,3% – текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів із шкіри та інших матеріалів, 2,5% – виробництво гумових і пластмасових виробів, інших неметалевих матеріалів. Частка підприємств із постачання електроенергії, газу та пари становила 62,5%.

Обсяг реалізації в розрахунку на 1 особу населення склав 3,3 тис.грн. (по області – 2,1 тис.грн.).

За межі України реалізовано продукції на суму 97,6 млн.грн., або 10,1% від загального обсягу реалізованої промислової продукції міста. Найбільша частка в експорті продукції підприємств машинобудування (37,7%), з текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри та виробів зі шкіри (29,9%), виробництва харчових продуктів та напоїв (20,3%).

Порівняно із січнем–лютим 2013 року підприємствами міста більше вироблено вовняних тканин, постільної білизни, окремих видів швейних виробів, паркету щитового, машин і апаратів фільтрувальних або очищувальних для рідин, меблів для сидіння; менше – взуття, паперу та картону, ящикових піддонів, інструментів ручних, елементів конструкцій збірних для будівництва.

Серед харчових продуктів більше, ніж у січні–лютому минулого року, вироблено м'яса великої рогатої худоби свіжого чи охолодженого, кисломолочних продуктів, жирних сирів, пряників та виробів аналогічних, вод натуральних мінеральних газованих; менше вироблено м'яса великої рогатої худоби замороженого, оселедців солоних, рідкого обробленого молока, свіжих неферментованих сирів, борошна та круп, хліба та виробів хлібобулочних нетривалого зберігання, напоїв безалкогольних.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини