Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:10:18

Сучасні IT-технології допомагають комфортно спілкуватися з органами Міндоходів

27.03.2014   09:11

Розвиток сучасних IT-технологій робить комфортними звичайні речі.

Впровадження нових електронних сервісів - це  надання на безоплатній основі електронних послуг платникам податків з використанням глобальної мережі Інтернет.

Максимально електронізований процес адміністрування  податків та зборів. З початку 2014 року уже безкоштовно видано  6,6 тисяч електронних ключів, за допомогою яких платник зможе спілкуватися з органами Міндоходів в режимі реального часу. До речі, процедура їх отримання займає не більше 15 хвилин. Варто зазначити, що ключ електронного цифрового підпису можна безкоштовно отримати в пунктах реєстрації акредитованого Центру сертифікації електронних ключів Міндоходів. На сьогодні на Чернігівщині розміщено чотири таких пункти - у центрах обслуговування платників податків ДПІ у м. Чернігові, Прилуцькій, Ніжинській та  Менській ОДПІ.

Активно застосовуються і нові системи дистанційного обслуговування.

Зокрема, при Міністерстві доходів і зборів функціонує сервіс «Пульс», який гарантує оперативне вирішення питань, допомагає усунути складнощі у спілкуванні із посадовими особами, а також ліквідувати перешкоди, що заважають здійснювати підприємницьку діяльність.

Важливим є створення сприятливих умов для ін¬вестиційного клімату. Для цього підприємствам з іноземними інвестиціями Міністерство запровадило сервіс щодо аналізу моделей господарських операцій, що допоможе уникнути податкових ризиків.

Необхідність впровадження такого сервісу на часі. Адже як у вітчизняних підприємств, так і в інвесторів основною метою діяльності є одержання максимального прибутку. При цьому традиційно використовується побудова бізнес-схем, що передбачають податкову оптимізацію. Однак, через відсутність знань податкового законодавства часто інвесторам складно зрозуміти, за  якими рамками оптимізація стає порушенням.
Тож, аби уникнути непорозумінь, органи Міндоходів пропонують заздалегідь проаналізувати модель господарських операцій.

Довідково: У минулому році капітальні інвестиції в області зросли порівняно з попереднім роком на 1 % і склали майже 2,6 млрд. грн. Чернігівщина увійшла у п’ятірку регіонів України, у яких відбулося зростання інвестицій. На даний час в області працюють інвестиції з 41 країни світу.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.