Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:00:51

Підприємство "Отіс" обслуговує 1055 ліфтів житлового фонду м. Чернігова

05.03.2014   16:21

Про роботу ліфтового управління №5 приватного акціонерного товариства "Отіс" у 2013 році інформував на розширеній міській нараді начальник ліфтового управління №5 приватного акціонерного товариства "Отіс" Олександр Лапкіс.

За його словами, на сьогодні ПрАТ"Отіс" обслуговує 1055 ліфтів житлового фонду нашого міста. Фахівцями підраховано, що звичайний ліфт у дев'ятиповерховому будинку за рік робить 60 тисяч поїздок, проводить майже 70 тисяч циклів відкриття-закриття дверей, проходить до 10 тис. км, перебуває в русі майже 1300 годин, і перевозить порядку 9 тис. тон вантажів і пасажирів. Отже, ліфтове устаткування вимагає періодичного ремонту, відновлення, капітальних ремонтів і заміни у встановлений термін, і, як наслідок, значних видатків на експертне обстеження ліфта, кошторисної документації, експертизи. Забезпечення якісного й своєчасного ремонту – запорука безпеки людей, які користуються даним устаткуванням. Але не менш важливим є й належна експлуатація ліфта самими пасажирами.

В Україні склалась критична ситуація щодо безпеки ліфтів. У житловому фонді експлуатується біля 100 тис. ліфтів, з яких 49 % відпрацювали свій нормативний термін – 25 років. При цьому технічний стан ліфтів з року у рік погіршується, що становить загрозу для здоров'я та життя людей, які щоденно користуються послугами ліфтів, а це 12 млн. чоловік.

Зважаючи на загострення проблеми старіння ліфтового парку в Україні, необхідно вирішувати питання щодо продовження терміну служби ліфтів, вважає О.Лапкіс, адже термін експлуатації у 25 років затверджений ще у радянські часи. Втім, у різних містах країни існує багато ліфтів, які успішно працюють за межами встановлених нормативами термінів експлуатації. Одним з варіантів вирішення цієї проблеми він назвав модернізацію існуючих ліфтів, яка б продовжила термін їх служби до 30-35 років і гарантувала необхідну безпеку користувачам.

Важливими чинниками належної експлуатації ліфтів є температурний режим у шахті й машинному відділенні ліфтів, допустима норма: від +1 до +40 градусів тепла. Проте, у літній період і, особливо, у зимній, ці температурні режими не відповідають вказаним нормам, що сприяє частим поломкам та зупинкам ліфтів.

Однією з проблем роботи підприємства керівник назвав низьку ціну за технічне обслуговування ліфтів на сьогоднішній день Ціни відповідають затратам на їх експлуатацію у 2007 році. Така ціна впливає на технічний та естетичний стан ліфтів. Крім того, підготувати професійних спеціалістів підприємству необхідно протягом не менше 3-х років. У порівнянні з іншими містами України, у Чернігові технічне обслуговування ліфтів має чи не найнижчу вартість.

У Чернігові налічується 545 ліфтів, у яких закінчився термін експлуатації. Впродовж 2013 року у місті проведено капітальні ремонти 74 ліфтів, з яких 34 відпрацювали визначений термін експлуатації – 25 років.

Одним з показників якісної роботи підприємства, на думку доповідача, є скорочення кількості ліфтів, які зупинились через несправність. Ліфти, які не працюють більше року, не підлягають ремонту. У місті Чернігові немає ліфтів, які не працюють. Підсумовуючи доповідь, О. Лапкіс запевнив, що підприємство робитиме все можливе, аби своєчасно вирішувати проблеми та забезпечити якісну роботу ліфтів у місті.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини