Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:49:12

ПАТ "Чернігівгаз" оприлюднило інформацію про вільні потужності для підключення до газових мереж

03.03.2014   16:13Агенцiя

Уперше ПАТ «Чернігівгаз» оприлюднило інформацію щодо наявних потужностей в точках приєднання замовників до газових мереж. Станом на 1 березня 2014 року резервна потужність в області складає понад 1 мільйон м куб/год. Інформація буде корисною не лише для забудовників нового житла, але й для бізнесменів, які мають намір розширити виробництво.

Тепер кожен потенційний замовник, ще до початку будівництва, може з'ясувати можливість газифікації новобудови та наперед оцінити бізнесові та виробничі ризики. В свою чергу це дасть підприємцям право вибору, спростить ведення бізнесу і в цілому позитивно вплине на бізнес-клімат в державі.

В онлайн-режимі клієнти можуть ознайомитися з даними про технічну, резервну та вільну пропускну спроможність з прив`язкою до місцерозташування усіх газорегуляторних пунктів (понижають тиск газу до побутового рівня) Чернігівської області.

За словами заступника голови правління з економічної безпеки ПАТ «Чернігівгаз» Сергія Лещенка оприлюднення даних також дозволить прибрати корупційну складову в питаннях газифікації. «Нові правила приєднання до газових мереж, які почали діяти від минулого року, передбачають надання замовникам оперативної і достовірної інформації щодо пропускної та вільної потужності у точках, які його цікавлять. Раніше дані були закритими. Якщо замовник не має доступу до інтернету, то звернувшись до «Єдиного вікна» ПАТ «Чернігівгаз», він отримає консультацію по даному питанню у визначений законодавством строк», - зазначив керівник.

На сьогодні, газотранспортна система більшості районів Чернігівської області в змозі забезпечити нові точки приєднання. Ще за часів СРСР газові мережі проектувалися з 25% запасом пропускної потужності. І сьогодні, при розрахунках гідравлики сучасних газомереж ПАТ «Чернігівгаз» закладає більші показники діаметру труб аби в майбутньому забезпечити потреби нових замовників.

«В процесі розробки проекту газифікації ми враховуємо можливість підключення усіх мешканців населеного пункту, а не лише тих, хто на даний час вирішив провести газ. Збільшенню резервів потужності також сприяє масова заміна застарілого газового обладнання на сучасне, більш економічне», - пояснив головний інженер ПАТ «Чернігівгаз» Олександр Качкарда.

Водночас, перед розробкою проекту на газифікацію, клієнт має звернутися до ПАТ «Чернігівгаз» за роз`ясненням і уточненням даних, що містяться на веб-сайті. Резервна потужність постійно змінюється – це пов`язано із сезонністю робіт деяких підприємств.

Переглянути дані можна на офіційному сайті ПАТ «Чернігівгаз» в розділі «Споживачу». Доступ безкоштовний. Інформація оновлюватиметься щомісяця.

Довідка:

ПАТ «Чернігівгаз» - підприємство з газопостачання та газифікації. Основною сферою діяльності компанії є розподіл та постачання природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить більше 800 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,7 тисяч км газопроводів.

Нашими споживачами є майже 345 тисяч сімей, понад 3 тисячі підприємств та установ Чернігівської області.

Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Малтюроп Юкрейн, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод.

Компанія входить в десятку найбільших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується 72мільйони гривень податків і зборів.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини