Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:50:32

Проект бюджету м. Чернігова на 2014 рік розглянуто на спільному засіданні постійних комісій міської ради

29.01.2014   14:32

28 січня на спільному засіданні постійних комісій Чернігівської міської ради депутати розглянули питання порядку денного наступної 37-ї сесії міської ради "Про міський бюджет на 2014 рік", "Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради від 30 січня 2014 року "Про міський бюджет на 2014 рік" (37 сесія 6 скликання). У засіданні взяв участь Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Заступник міського голови-начальник фінансового управління міської ради Віктор Бистров ознайомив присутніх з основними показниками річного бюджету м. Чернігова на 2014 рік. За проектом основний фінансовий ресурс сконцентровано на пріоритетних напрямках розвитку територіальної громади міста, зокрема: галузі освіти, охорони здоров'я, а також, житлово-комунальному господарстві, реалізації соціальних програм та цільових програм перспективного розвитку міста.

Зокрема, очікується деяка економія за рахунок знижки на газ у бюджетних установах, що дозволить спрямувати вивільнені кошти на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Крім того, на капітальний ремонт житлового фонду планується виділення коштів на 56 % більше, ніж у 2013 році.

За словами В. Бистрова, на 2014 рік запланована субвенція з державного бюджету у розмірі 10 млн. грн. Проте, цих коштів не вистачить на виконання найважливіших завдань розвитку міста, ремонт доріг, соціальних програм та ін. Крім того, недофінансування незахищених статей у 2013 році та існуюча заборгованість за минулий рік спонукають до пошуку шляхів збільшення надходжень до бюджету.

Під час обговорення проектів рішень депутати внесли свої зауваження та пропозиції. Міський голова Олександр Соколов висловив сподівання, що депутати уважно опрацюють запропоновані проекти рішень, адже місту потрібен базовий бюджет як стратегічний фінансовий документ життєдіяльності територіальної громади.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.