Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:03:22

Необхідно якомога тісніше працювати як з фахівцями Міндоходів, так і з платниками податків задля спільного вирішення важливих завдань,

16.01.2014   12:56

- такої думки дійшли члени Громадської ради при Головному управлінні Міндоходів у Чернігівській області під час першого засідання у новому році.

Голова Громадської ради  Василь Цурій розповів про плідну роботу   минулого року. На засіданнях Громадської ради торік обговорювалися питання щодо партнерства Головного управління Міндоходів з інститутами громадянського суспільства з питань покращення бізнес-клімату в регіоні, основні зміни та нововведення у податковому та митному законодавствах тощо.
  Участь у роботі Громадської ради взяв начальник Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Андрій Лаврешов, який поінформував про результати роботи відомства.

«Вважаю, що минулий рік був успішним», - зазначив Андрій Лаврешов. - Колектив ефективно і результативно працював над забезпеченням  бюджетних  надходжень. За 2013 рік до бюджетів всіх рівнів зібрано 3,4 млрд. грн. податків, зборів та обов’язкових платежів. В тому числі в загальний фонд  держбюджету – 1,8 млрд. грн. Порівняно з минулим роком  збільшили  плату податків до держбюджету 3,2 тис. платників області. Зважаючи на непростий  початок бюджетного року, посадовець висловив сподівання, що керівники підприємств та організацій області, а також підприємці продемонструють високу громадянську відповідальність та податкову культуру. І неабияку роль у цьому відвів саме представникам Громадської ради. «При кожному спілкуванні з бізнесом та громадськістю  висловлюйте свою державницьку позицію, переконуйте у необхідності   своєчасної сплати податків», - сказав Андрій Лаврешов.

Перший заступник  начальника Чернігівської митниці Міндоходів Віктор Вечер у своєму виступі  підкреслив, що до державного бюджету перераховано 2,2 млрд.грн. Протягом року колективу Чернігівської митниці вдалося оформити  на 8% більше митних декларацій, а саме 54,2 тисячі. Зовнішньоекономічний баланс складає 13,6 млрд грн: 4,1 млрд. грн. - експорт, 9,5 млрд. грн.. – імпорт. У зоні діяльності Чернігівської митниці свою зовнішньоекономічну діяльність виконували 803 суб`єкти, із них активно (не менше 10 оформлень за рік) здійснювали 468 суб’єктів. Серед позитивів Віктор Вечер назвав і те, що у 2013 році практично 99,7% суб’єктів подавали митні декларації в електронному вигляді, а починаючи з цього року – 100% декларацій.

З кампанією декларування доходів громадян за 2013 рік присутніх ознайомив  начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Олег Шуба. У перевагах роботи електронного кабінету платника податків переконував  член Чернігівської обласної  громадської організації «Центр з економічно-правових питань «Діалог», заступник голови Громадської ради  Леонід Біленький.

Враженнями від перебування в Америці, знайомством із світовим веденням бізнесу поділилася голова місцевого осередку ГО «Всеукраїнське об`єднання підприємств малого та середнього бізнесу «Фортеця» Ірина Березинець. Вона розповіла, що кожен штат має свої податки і причому визначає їх самостійно. Втім, у нас найсумлінніші платники податків.

Під час засідання члени Громадської ради висловили думку, що наша держава нічим  не поступається і в  наданні  сучасних  сервісів. Відвідувачі  мають можливість оперативно одержати пакет інформаційних послуг, відповіді з питань оподаткування, скористатися допомогою веб-порталу Міністерства  та Інтернету.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини