Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:57:51

Сільськогосподарське виробництво в області здійснюють 1014 сільськогосподарських підприємств, у т.ч. 482 фермерські господарства

17.11.2013   08:59

Щороку в листопаді, коли роботи в полі добігають кінця, трудівники села святкують своє професійне свято.

На сільськогосподарських підприємствах Чернігівщини (з кількістю працівників 10 осіб і більше) були зайняті 26,2 тис. найманих працівників.

Аграрії області мають такі здобутки: на початок листопада всіма категоріями господарств зібрано 2,2 млн.т зерна (на 10% більше, ніж рік тому), реалізовано на забій 53,4 тис.т живої ваги худоби та птиці (на 11% більше), надоєно 499 тис.т молока (на 0,5% більше), вироблено 255 млн.шт. яєць (на 6,5% більше). Питома вага Чернігівщини в загальному обсязі виробництва сільськогосподарської продукції країни становила 3,6%.

Сільськогосподарськими підприємствами зернових, зернобобових та кукурудзи намолочено 2 млн.т (на 10% більше, ніж рік тому). Отримано кращий, ніж торік, урожай пшениці озимої, кукурудзи, соняшнику, ріпаку озимого, сої та овочів.

Серед регіонів України  Чернігівщина другий рік поспіль на 6 місці по виробництву молока, на 5 – по поголів'ю великої рогатої худоби та корів. З ланів області найбільше в країні зібрано жита, по виробництву вівса та зернобобових ми на четвертому місці,  кукурудзи – п'ятому;  картоплі – третьому.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини