Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:49:15

Інформаційний дайджест від податкової

09.11.2013   12:48

Черговий інформаційний дайджест від податкової розглядає новини законодавства, інформує про нововедення та нагадує про крайні терміни сплати податків.

Місцевий бюджет отримав понад 481,4 млн. гривень

За 10 місяців поточного року до місцевого бюджету надійшло понад 481,4 млн. грн., що на 23,8 млн. грн. більше минулорічних надходжень.    

Зокрема, податок на доходи фізичних осіб з початку року склав 336,0 млн. грн., що на 8,2 млн. грн. більше ніж торік.

За січень – жовтень 2013 року платники єдиного податку сплатили до місцевого бюджету 49,1 млн. грн., що на 15,7 млн. грн. більше ніж в аналогічному періоді 2012 року. З них фізичними особами – платниками єдиного податку сплачено 35,8 млн. грн., юридичними особами – 13,3 млн. грн.

Для оновлення РРО залишилося небагато часу

По м. Чернігову  1017 касових апаратів, які використовують у своїй роботі суб’єкти господарювання уже формують електронну стрічку та автоматично передають дані про готівкові операції на сервери Міндоходів.  
Нагадаємо, що з 1 січня 2014 року всі касові апарати мають бути оновлені відповідно до законодавства.

Суб’єкти господарювання, які використовують РРО та подають дротовими або  бездротовими каналами зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, паперовий  звіт за формою № ЗВР-1 не подають. Цей  звіт подають суб’єкти господарювання, які не застосовують РРО та здійснюють розрахунки з використанням книги обліку розрахункових операцій та розрахункової книжки.

Увага! Реалізація заставного майна

ДПІ у м. Чернігові ГУ Міндоходів у Чернігівській області планує продаж заставного майна, що належить підприємству-боржнику ПАТ “Чернігів-лада” за адресою : м. Чернігів, вул. Любецька, буд. 157.

 Нежиле приміщення виробничого призначення, що розташоване в 1-поверховій цегляній будівлі з підвалом. Об’єкт  складається з підвальних приміщень площею 95,5 кв.м. та приміщень 1- го поверху площею 292,1 кв.м.

Початкова вартість об’єкта - 297872 грн.

Зацікавлених осіб просимо звертатися за адресою: м. Чернігів, вул. Кирпоноса, буд.28, тел. 652-846, 652-887, 652-821.

З 1 листопада набули чинності нові правила оцінки нерухомого та рухомого майна

Відповідно до Податкового кодексу України для оподаткування податком на доходи фізичних осіб дохід від продажу об’єкта нерухомого та рухомого майна (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів) визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об’єкта, розрахованої органом, уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до закону.

Під час проведення операцій з відчуження об’єктів нерухомого та рухомого майна  нотаріус посвідчує відповідний  договір купівлі-продажу (міни), спадщини об’єктів такого майна (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів) за наявності документа про оцінку майна та документа про сплату до бюджету податку.

1 листопада 2013 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 04.03.2013 р. № 231, згідно з якою таку оцінку зможуть здійснювати лише спеціалізовані суб’єкти оціночної діяльності, які мають відповідний сертифікат на здійснення такої діяльності. Тепер громадяни України можуть укладати будь-які угоди з нерухомістю, у тому числі з землею, та рухомим майном (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів) виключно за наявності спеціальної оцінки для цілей оподаткування. Без такої оцінки нотаріуси відмовлятимуть громадянам у посвідченні правочинів купівлі-продажу, міни, дарування, видачі свідоцтва про право на спадщину тощо.

Право громадян на доступ до публічної інформації

Публічна інформація – це відображена та задокументована  будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або  створена в процесі виконання  суб’єктами владних повноважень  своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації.

Доступ до публічної інформації здійснюється на принципах прозорості та відкритості діяльності суб’єктів  владних повноважень; вільного отримання та поширення інформації, крім обмежень, встановлених законом; рівноправності, незалежно від ознак раси, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовних або інших ознак.

Громадяни можуть звернутися до розпорядника інформації за публічною інформацією, що знаходиться у його володінні. Порядок доступу до інформації та оформлення запитів на публічну інформацію визначено Законом України від 13.01.2011 року № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації».

До речі, за 10 місяців поточного року до ДПІ у м. Чернігові ГУ Мін доходів у Чернігівській області надійшло 95 запитів на публічну інформацію, з них: від юридичних осіб - 67,  від громадян - 28. Всім заявникам відповіді надано вчасно, відповідно до вимог чинного законодавства.

Звертаємо увагу, що отримати публічну податкову інформацію може кожен бажаючий, надіславши листа-запита за адресою: Державна податкова інспекція у м. Чернігові ГУ Міндоходів у Чернігівській області, вул. Кирпоноса, буд.28 (на конверті вказати „Публічна інформація”); або на електронну адресу: dpi_chernigiv@ukr.net, чи зателефонувавши за тел. 652825 у робочий час:  з понеділка по четвер з 9-00 до 13-00 год.; з 13-45 до 18-00 год., у п’ятницю з 9-00 до 13-00; з 13-45 – до 16-45 год.

М.Ребенок, начальник відділу  забезпечення доступу до публічної  інформації
та організації розгляду  звернень громадян

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини