Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:28:08

6 українських автодоріг хочуть зробити платними до 2020 року

05.11.2013   08:02Агенцiя

6 українських автодоріг хочуть зробити платними до 2020 року “Укравтодор” підготував шість концесійних проектів автодоріг вартістю близько 91,2 млрд. грн. Про це розповів голова “Укравтодору” Євген Прусенко.

За його словами, до переліку шести проектів, зокрема, входять будівництво та експлуатація таких ділянок: Краковець-Львів-Броди-Рівне (протяжність – 258 км, вартість робіт – 13 млрд грн); від КПП “Щербаківка” на кордоні з Росією на Харків та Новомосковськ (209 км, 3,9 млрд грн); перша черга Великої кільцевої дороги навколо Києва від траси Київ-Знам’янка до Київ-Чернігів-Нові Яриловичі з мостовим переходом через Дніпро (74,6 км, 20,6 млрд грн); Ульянівка-Миколаїв-Херсон-Красноперекопськ-Сімферополь (533 км, 24,2 млрд грн); Одеса-Рені на ділянці Одеса-Монаші ​​(81 км, 8,125 млрд грн); (475 км, 21,4 млрд грн).

За словами Прусенко, очікується, що ці проекти будуть реалізовані до 2020 року. Як повідомлялося, раніше Кабінет міністрів України включив до переліку концесійних об’єктів три автомобільні дороги. Зокрема, в концесію планують передати дороги: Львів – Краковець, Ульянівка – Миколаїв – Херсон – Красноперекопськ – Сімферополь і Новомосковськ – Запоріжжя – Мелітополь – Джанкой – Сімферополь.

Передбачається, що орієнтовна вартість будівництва дороги Львів – Краковець довжиною 84,4 км складе 4,3 млрд. грн., Ульянівка – Миколаїв – Херсон – Красноперекопськ протяжністю 533 км – 24,2 млрд. грн., (475 км) – 21, 4 млрд. грн.

Очікується, що проїзд для автомобілів коштуватиме від 30 коп. до 1 грн. за кілометр залежно від виду транспортного засобу та умов реалізації кожного окремого проекту. При цьому альтернативний проїзд за напрямами нових доріг забезпечено.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини