Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:28:34

Про ситуацію з фінансуванням бюджету міста Прилуки

19.10.2013   14:22Агенцiя

Питання щодо ситуації з міським бюджетом та виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери міста постійно розглядається на апаратних нарадах міського голови.

18 жовтня начальник фінансового управління міської ради Олена Ворона інформувала про ситуацію з фінансуванням міського бюджету, яка на сьогодні є надто складною і напруженою.

Як зауважила Олена Ворона, фінансування міського бюджету є вкрай негативним.

Станом на 17 жовтня на рахунках Державного казначейства зареєстровано 15 млн. 41 тис.грн. заробітної плати за жовтень працівникам бюджетної сфери міста. Але ж існує заборгованість в сумі 11 млн. 769 тис.грн. за серпень та вересень. На сьогодні бюджетні установи не мають можливості розрахуватися по всіх фондах та за енергоносії.

Міський голова щодня переймається фінансовою проблемою бюджету, розуміє і відчуває відповідальність за ситуацію з бюджетом. Але ж треба врахувати і те, що в Прилуках не відбулося скорочення мережі жодної установи бюджетної сфери, що настійливо пропонують зробити.
Міський голова постійно інформує керівництво області щодо ситуації, яка склалася в місті Прилуки, та просить фінансової допомоги для її врегулювання.

Як стало відомо, станом на 17 жовтня видане відповідне розпорядження Кабінету Міністрів України щодо виділення додаткових коштів проблемним областям України, у тому числі й Чернігівській у сумі майже 50 млн. грн. Але це надто мала сума, адже в обласному бюджеті загалом не вистачає 430 млн.грн.

Як зазначив, Юрій Беркут, із 50 млн.грн Прилукам надійде сума, яка дасть можливість виплатити заробітну плату за серпень та аванс за вересень. Але міський голова звернувся до керівництва області з проханням виділити кошти на виплату заробітної плати за вересень у повному обсязі.

Будемо сподіватися, що якщо керівництво області відреагує на прохання міського голови, то це дасть можливість поліпшити ситуацію, яка склалася в Прилуках не лише в поточному році, а є аналогічною до минулорічних, адже про це було відомо ще на початку року, коли відповідно до показників, доведених Міністерством фінансів України, у бюджеті міста коштів на заробітну плату працівникам бюджетної сфери вистачало лише на 6-7 місяців.

7 жовтня Міністерство фінансів України видало окреме доручення для Чернігівської області, відповідно до якого місту надається право брати 2/12 позики на захищені статті та на енергоносії, але погасити дані позики необхідно буде до 01 грудня 2013 року, що є неможливим для бюджету міста. У зв’язку з цим фінансове управління міської ради підготувало лист з проханням продовжити термін погашення даної позики хоча б до кінця грудня поточного року.

Листи з проханням допомогти вирішити проблему з фінансуванням бюджету міста направлені у всі відповідні вищі органи державної влади.


Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини