Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:59:48

Громадська рада надаватиме поради і Головному управлінню і Чернігівській митниці Міндоходів. ФОТО

09.09.2013   10:46

Відтепер при Головному управлінні Міндоходів та Чернігівській митниці Міндоходів працює спільна громадська рада.

Вона має повноваження дорадчого органу. Участь у першому засіданні також взяли начальник Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Андрій Лаврешов та начальник Чернігівської митниці Міндоходів Олександр Іванов.

- Ми всіляко будемо сприяти конструктивній та плідній роботі громадської ради, оскільки для нас важливо знати вашу думку - платників податків та громадськості, - зазначив А.Ю.Лаврешов, - адже ми завжди надаємо оцінку з позиції державного службовця. Оскільки відтепер ви представляєте дорадчий орган обох державних структур, то маєте і значно ширший простір для діяльності, і більше тем для обговорення, і, безумовно, вдвічі вагомішими і відповідальнішими є ваші посади.

Андрій Лаврешов також  наголосив, що податкове та митне  законодавство, функції та  підходи  в організації роботи головного  управління та Чернігівської митниці Міндоходів наближаються до світових стандартів.

Зокрема, Міністерство нині активно  запроваджує електронні сервіси. Ключі  електронного цифрового підпису  дають змогу звітувати або  подавати декларації в режимі он-лайн не лише до органів Міндоходів, а й до органів державної статистики та Пенсійного фонду України.

Крім того, з січня 2013 року електронні ключі від нового відомства дають  можливість експортерам та митним брокерам подавати митні декларації до оформлення в електронному вигляді через мережу Інтернет.

До речі, Чернігівська митниця Міндоходів оформляє 99,7 відсотків  всіх митних декларацій в електронному вигляді. Використання звітності чи оформлення декларацій в електронному вигляді значно скорочує час, необхідний на митні або податкові процедури.

Готовність до співпраці з новоствореною громадською радою висловив і начальник Чернігівської митниці Міндоходів Олександр Іванов. Він зазначив, що колектив Чернігівської митниці Міндоходів має позитивний досвід у веденні діалогу з громадськістю і конструктивному вирішенні спірних питань.

Під час першого засідання громадської ради обговорені найактуальніші питання на даному етапі – організації роботи та проведення засідань, визначення плану роботу, а також затвердження положення про Громадську раду при Головному управлінні Міндоходів у Чернігівській області та Чернігівській митниці Міндоходів.

Голова громадської  ради - голова Чернігівського територіального відділення Спілки аудиторів України Василь Цурій, аналізуючи досвід роботи громадської ради попереднього скликання зазначив, що є багато позитивних напрацювань, які необхідно продовжувати. Оскільки громадська рада працює лише на обласному рівні, то варто й надалі проводити виїзні засідання. Дорадчий орган повинен реально відчувати роботу цих державних структур на місцях та мати власний досвід спілкування з платниками податків та зборів.

Під час першого засідання  також обрано заступників голови громадської ради.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини