Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 16:57:25

Майже 20 млн. гривень екологічного податку з початку року сплачено на Чернігівщині

07.09.2013   10:47

Зокрема до Державного бюджету спрямовано більш ніж 10 млн.грн., місцеві бюджети поповнились на 9,2 млн. грн. Загалом у Чернігівській області екоподаток, з надходжень від якого фінансуються заходи, спрямовані на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів, на разі сплачують більш ніж 3,5 тисячі платників. Найбільший внесок отримано від підприємства “Технова”.

Нагадаємо, що набрав чинності Закон України “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм” від 04.07.2013 р. № 422. У зв’язку з цим коло платників екоподатку розширилося за рахунок громадян, які здійснюватимуть ввезення, виробництво та придбання транспортних засобів та кузовів до них, які в подальшому підлягатимуть утилізації.

До об’єктів оподаткування не відносяться придбані на території України автомобілі, що в установленому порядку були зареєстровані (перереєстровані) до 1 вересня 2013 року або реалізовані після 1 вересня 2013 року. Крім того, від оподаткування звільняється транспорт спеціального призначення, придбаний за бюджетні кошти, та транспорт для інвалідів.

Розмір утилізаційного збору залежить від ставок та коефіцієнтів, які в свою чергу, прив’язані до виду транспортного засобу, року випуску та об’єму двигуна або повної маси. Сплатити податок необхідно у день подання декларації на митниці під час ввезення авто на територію України. У разі придбання транспорту вітчизняний виробник сплатить його в день продажу, якщо він не звільнений від оподаткування.

Запровадження утилізаційного збору в першу чергу сприятиме вирішенню питання утилізації непридатних автомобілів та оздоровленню навколишнього середовища, а також дозволить поповнити бюджет.

Останні новини Чернігівщини

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини