Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:53:59

Понад 6,5 млн. грн. заборгованої заробітної плати виплачено найманим працівникам міста у 2013 році

30.08.2013   08:24

Податок на доходи фізичних осіб відраховується із заробітної плати кожного працюючого і є головним джерелом наповнення місцевих бюджетів, за рахунок яких фінансується освіта, культура, медицина.

Отримання заробітної плати в “конверті” – це не тільки удар по пенсійних накопиченнях громадян, а й відсутність запису в трудовій книжці, що позбавляє працівників пенсійного стажу. У разі звільнення по скороченню штатів або ж при виникненні проблем зі здоров’ям, працівник не отримає компенсаційних виплат чи оплати лікарняного листа. Вірніше, вони проводитимуться тільки з розрахунку офіційної фактичної заробітної плати. Тому, перш за все, самі працівники мають бути зацікавленими в обов’язковому оформленні трудових відносин та отриманні офіційної заробітної плати.

Слід зазначити, що за Кодексом України про адміністративні правопорушення для керівників та приватних підприємців передбачена відповідальність за порушення норм законодавства про працю.

Фахівці Міндоходів постійно проводять роботу з метою упередження та викриття незаконних операцій ухилення від сплати податків, а також у напрямку ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати та недопущення виплати у розмірах, менших за законодавчо встановлений рівень.

Відтак, з початку року працівниками ДПІ у м. Чернігові ГУ Мін- доходів у Чернігівській області проведено 125 зустрічей з керівниками та бухгалтерами підприємств, які виплачують заробітну плату на рівні або нижче встановленого законодавством мінімального рівня.

Також, за результатами індивідуальної роз’яснювальної роботи з керівниками підприємств погашено 6570,9 тис. грн. заборгованості із заробітної плати, що принесло державі 1069,9 тис. грн. сплаченого податку.

Під час перевірок суб’єктів господарювання виявлено 103 особи, які працювали без державної реєстрації та не сплачували податки до бюджету. Порушниками сплачено 16,69 тис. грн. податку.

Шановні громадяни міста! Якщо ви стали свідками порушення прав найманих працівників чи з вами сталося це особисто, повідомляйте про вказані факти до управління доходів і зборів з фізичних осіб.

У котрий раз працівники інспекції звертаються до роботодавців: не залишайте людей, які працюють поруч з вами кожен день без соціальних гарантій, не зловживайте їх довірою. Пам’ятайте, що від розміру та своєчасності виплати заробітної плати залежить не тільки стабільність надходжень до місцевих бюджетів, а й підвищення добробуту кожного громадянина країни.


Володимир Мехед, заступник начальника ДПІ у м. Чернігові ГУ Міндоходів у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини