Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:20:04

Роль аграрного бізнесу у розвитку соціальної інфраструктури сільських територій: досвід і практика

18.07.2013   16:02

Визначальну роль у вирішенні нагальних проблем села повинен відігравати, насамперед, і аграрний бізнес. На цьому неодноразово наголошував голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.

Особливої актуальності ця тема набуває в контексті реалізації в регіоні завдання Президента України Віктора Януковича щодо створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів (реформи місцевого самоврядування).

18 липня на базі двох підприємств – фермерського господарства “Бутенко” Менського району та СТОВ “Віра” Городнянського району –керівник області провів практичну частину розширеного засідання Колегії облдержадміністрації з питання “Роль аграрного бізнесу у розвитку соціальної інфраструктури сільських територій”, учасники якої мали змогу побачити роль агробізнесу у розбудові соціальної інфраструктури села.
За словами Володимира Хоменка, саме ці господарства є прикладом дієвої та результативної співпраці між владою та соціально відповідальним бізнесом.

У заході також взяли участь голова районної ради Анатолій Мельник та народний депутат України Владислав Атрошенко.

Фермерське господарство “Бутенко” – сучасна і передова аграрна фірма, з перспективами та серйозними досягненнями у сфері картоплярства, планами розвитку тваринницької галузі.

Господарство стрімко розвивається, успішно функціонує та розширює свою господарську діяльність, в першу чергу, завдяки амбітному, цілеспрямованому керівнику – Олексію Бутенку, який зарекомендував себе не лише талановитим організатором, а і дбайливим господарником.

Олексій Іванович має відзнаку “Срібне серце” в номінації “Благодійник року”, Подяку міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка “За багаторічну сумлінну працю та високі показники діяльнос¬ті”. У 2010 році ФГ „Бутенко” було визнане кращим господарством у галузі рослинництва в Чернігівській області.

Керівник господарства постійно слідкує за новітніми тенденціями та технологіями в сільськогосподарський галузі, своєчасно впроваджуючи їх у своїй діяльності, відвідує багато агрономічних виставок та форумів не лише в межах країни, а і за кордоном. Господарство займається сортооновленням та виведенням високопродуктивного насінневого матеріалу, регулярно експериментує з вирощуванням нових, не характерних для району, видів сільськогосподарських культур.

Дбає він і про розвиток рідного села.

Займається насінництвом та сортооновленням картоплі. На дослідних ділянках проходять випробування оригінальні та елітні сорти вітчизняної та зарубіжної селекції по 43 –х сортах.

За кошти господарства проведено 6,4 км газопроводу, здійснено ремонт доріг до села, реконструйовано дитячий садок та виділено кошти для ремонту місцевої церкви. Систематично дається допомога місцевій школі, дитячому садочку, пожежній частині. Проведено очищення берегів сільської річки та ліквідовано стихійні сміттєзвалища в селі.

Учасники засідання оглянули виробничі приміщення господарства (зерновий тік, картоплесховище, зерносховище), вирощування огірків на крапельному зрошуванні, збирання озимої пшениці комбайнами виробників різних країн та кукурудзяне поле.

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини