Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:54:04

Міст через Десну. Темп реконструкції потрібно пришвидшити. ФОТО

12.07.2013   15:20Агенцiя

Реконструкція потужних ферм залізничного моста через Десну на під’їзді до Чернігова – захід своєчасний.

Впроваджена в експлуатацію у 1928 р. багатотонна споруда потребує неабиякого втручання з боку фахівців з відновлення інженерних споруд. Днями кореспонденти побували на висоті 16 метрів над повноводою рікою, саме на такій висоті розташовано 600-метровий міст над рівнем деснянських хвиль. Мета зрозуміла – пересвідчитися, якими темпами йде реконструкція четвертого прогону.

Теплий літній дощ нагадував про себе під час підйому на високу споруду. Отримавши необхідні інструкції щодо перебування на мосту, встигаємо пересвідчитися у тому, що картина на давній Чернігів, що відкривається з висоти пташиного польоту, доволі мальовнича.

Скажемо відверто: не чекали зустріти того дня на мосту священика. Як з’ясувалося, провести урочистий молебень та освячення нових конструкцій безпосередньо на мосту отця Андрія (приход церкви Різдва Христового у м. Чернігів) було запрошено колективом Чернігівської дистанції колії на чолі із Сергієм Яковчуком. Благословення від священика на плідну працю та благородні справи отримали і будівничі, і фахівці із технічного нагляду за цією багатотонною конструкцією, і ті, хто користуються цією залізничною спорудою. Священик мав на увазі локомотивні бригади і пасажирів залізничних експресів. Як стало відомо, служба отця Андрія в ім’я Всевишнього, яку він править у багатьох підрозділах Чернігівського залізничного вузла, є доволі значущою для парафіян. Молебні за унеможливлення будь-яких негативних подій неодноразово допомагали чернігівчанам: і колійникам, і локомотивникам, і будівельникам.

Під час виробничої наради заступник начальника дирекції з будівництва залізнично-автомобільного переходу у м. Києві Євген Назаров (ліворуч) висловив ділові зауваження щодо недостатніх темпів при проведенні реконструкції заступнику директора підрядної фірми “Гідроінжбуд” Петрові Музиченку.

Зауваження з боку Південно-Західної залізниці як замовника реконструкції сприйняті як належить - темпи з реконструкції пришвидшаться.

Прочитавши молитви та окропивши святою водою величну споруду, що між небом і стрімкою рікою з’єднує береги зачарованої Десни, отець Андрій звернувся до присутніх із настановою про здолання усіх перешкод заради добрих справ. Праця багатьох людей, яка вкладається у кожну оновлену конструкцію цього мосту, – то на благо багатьох поколінь. Лише отець Андрій здійснив молебень, червневий дощ вщух. І тільки рідкі краплини потрапляли на вантажний поїзд, рух якого мостовим переходом перервало технологічне “вікно” із заміни старих прогонних конструкцій на нові.

Виробничу нараду, яку провів заступник начальника дирекції з будівництва залізнично-автомобільного переходу у м. Києві Євген НАЗАРОВ (фахівці дирекції курують хід реконструкції моста через Десну), було присвячено обговоренню ситуації, що склалася тут через незадовільні темпи реконструкції. Річ у тім, що київська фірма-підрядник не справляється із конкретними строками, що встановлені керівництвом Південно-Західної залізниці. Є. Назаров запропонував представникам згаданого підприємства організувати роботу з реконструкції за цілодобовим графіком. Підставити плече спеціалістам із реконструкції готові чернігівські колійники та енергетики із виробничої дільниці Дарницької дистанції енергопостачання Південно-Західної залізниці, яку очолює Сергій Черненко. Допоміжний залізничний транспорт, забезпечення електроенергією тут гарантується.

Працювати швидко і кваліфіковано на столичній магістралі давно вміють. Це саме вимагається і від підрядних організацій. Адже попереду – повна реконструкція 85-літнього мостового переходу.

Іван Сотников, Фото Олексія Чумаченка

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини