Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:13:53

Про діяльність комунального підприємства “АТП – 2528” у 2012 році

08.05.2013   14:19

Комунальне підприємство „АТП-2528” створене з метою надання автотранспортних послуг у сфері комунального господарства м.Чернігова.

Підприємство надає послуги санітарного очищення з 1946 року (починали з послуг з відкачки рідких побутових відходів), послуги санітарного прибирання, починаючи з 1955 року. Про діяльність підприємства у минулому році інформував на розширеній міській нараді начальник комунального підприємства “АТП – 2528” Чернігівської міської ради Святослав Трохименко.

На сьогоднішній день підприємство надає наступні послуги: санітарного очищення; вивіз побутових відходів; приймання рідких побутових відходів на зливальній станції; обслуговування громадських туалетів; санітарного прибирання; прибирання міських територій механізмами; ручне прибирання територій; утримання підземних переходів; по технічному обслуговуванню транспортних засобів, виготовленню контейнерів, щіток для підмітання територій; автостоянки; громадського харчування.

Крім того, додатковими доходами підприємства є: роздрібна торгівля зрідженим газом, іншими товарами (контейнерами, щітками, ГСМ для заправлення техніки сторонніх організацій узимку); оренда приміщень (у 2012 р. – 1 приміщення здавали в оренду).

Основними видами економічної діяльності підприємства є послуги санітарного очищення (питома вага 42.5%) і прибирання міських територій (питома вага 51.9%). Кількість транспортних засобів підприємства складає 107 одиниць.

У 2012 році доходи від послуг санітарного очищення збільшилися у порівнянні з 2011 роком на 11.3% або на 921 тис. грн. за рахунок збільшення обсягів вивозу твердих побутових відходів на 3 тис.м3 та підвищення тарифів на вивіз побутових відходів з 1.10.2011 г. для підприємств і організацій. Послуги з вивозу рідких нечистот зменшилися в порівнянні з 2011 роком на 52 тис. грн. або 7.6% у зв’язку зі збільшенням кількості виконавців послуг у місті (за рахунок приватних підприємців) – до 21 од. Питома вага обсягу послуг з вивозу твердих побутових відходів у складі загального обсягу послуг санітарного очищення становить 85%. Усього за 2012 рік спецмашинами підприємства вивезено 529832 куб.м, твердих побутових відходів.

Підприємство постійне працює в напрямку поліпшення системи санітарного очищення з метою підвищення зручності та культури обслуговування замовників послуг, для чого у місті організовано 106 майданчиків, на яких установлено 624 євроконтейнери.
Основною системою обслуговування замовників послуг є договірна система, що дозволяє скласти раціональні маршрути руху спецавтомобілів, найбільш зручні графіки обслуговування. Підприємство уклало більше 2 тис. договорів з житловими організаціями, підприємствами, установами, річний обсяг вивозу ТБО сміттєвозами склав понад 523 тис. куб. м, спецмашинами марки КО-304 – близько 7 тис. куб.м.

Величезна робота проведена щодо укладення договорів з населенням приватного сектору, на кінець року кількість укладених договорів склала 15.5 тис., або 83% загального числа домоволодінь приватного сектору. Річний обсяг вивозу ТБО від приватних домоволодінь нараховує більш 60 тис. куб. м.

Автоколона №1 по вивозу побутових відходів складає 38 одиниць спецтехніки, у т.ч. ЗЗ одиниці сміттєвозів. За терміном експлуатації спецавтомобілі розподіляються у такий спосіб: до 10 років – 31 одиниця, 10-20 років – 7 одиниць. Враховуючи постійне навантаження на сміттєвози, умови експлуатації, гостро відчувається необхідність відновлення автопарку. Сміттєвози зі строком експлуатації близько 20 років потерпають від частих поломок, що ставить під загрозу виконання графіків обслуговування, особливо при сезонному збільшенні обсягу сміття.

Якість обслуговування громадських туалетів прямо залежить від технічного стану об’єктів. У двох громадських туалетах на Алеї Героїв і поблизу історичного музею після виконання капітального ремонту за рахунок коштів міського бюджету організоване постійне перебування прибиральниць на об’єктах, які стежать і за санітарним станом, і за збереженням майна, отже й обслуговування на належному рівні. Встановлена невелика платня (1 грн.) за користування даними місцями дозволила на 59 тис. грн. скоротити витрати з міського бюджету. Інші громадські туалети (біля кінотеатру ім. Щорса, у центральному парку культури та відпочинку, на кінцевих зупинках) потребують капітального ремонту, щоб зробити їх зручними й комфортними для відвідувачів.

КП “АТП-2528” є спеціалізованим підприємством по прибиранню міських територій протягом календарного року. За багаторічний період надання послуг на підприємстві відпрацьована технологія прибирання з урахуванням особливостей системи прибирання й змісту дорожніх мереж міста, виходячи з наявної техніки, технічного стану доріг.

Доходи від надання послуг санітарного прибирання міських територій у 2012 році склали 11075 тис. грн., що у порівнянні з минулим роком на 3647 тис. грн. або на 49.1% більше. Це пов’язано зі збільшенням обсягу послуг з прибирання міських територій у зв’язку з прийняттям на обслуговування підземних переходів та збільшенням доходів від автопослуг підрозділу санітарного прибирання.

Підприємство самостійно займається заготовленням піску та придбанням солі для виготовлення піщано-сольової суміші, обслуговує водозабірну станцію. У 2012 році підприємство заготовило 9000 тон піску на суму 443 тис. грн., 1097 тон солі на суму 440 тис. грн., підготувало 12.8 тис.тон піщано-сольової суміші на суму 946 тис. грн.

Відповідно до укладеного договору КП “АТП-2528” надає послуги з прибирання 88 об’єктів благоустрою міста загальною площею 1547792 кв. м. У зимовий період проводиться очищення тротуарів від снігу загальною площею 369 363 кв. м.

Автоколона №2, задіяна в прибиранні міських територій, налічує 61 одиницю транспортних засобів, у т.ч. 15 самоскидів, 26 спецмашин, 20 тракторів. За терміном експлуатації: до 10 років – 15од., 10-20 років – 22од., 20-30 років – 22од., 30-40 років – 2 од.

Основна частина техніки зношена, вимагає більших витрат з ремонту й змісту, особливо гостро відчувається потреба відновлення парку транспортних засобів у зимовий період, коли потрібно оперативно реагувати на зміну погодних умов, щоб не допустити надзвичайної ситуації на дорогах міста. При рясних снігопадах підприємство змушено залучати сторонні організації по очищенню територій від снігу за допомогою грейдерів, бульдозерів.

У 2012 році залучалося 9 організацій, підприємців по очищенню територій від снігу й ожеледі, які відробили 2 тис. годин на суму 490 тис. грн. За зимовий період 2012 року вивезено 7.5 тис. м3 снігу самоскидами підприємства й 9.0 тис. м3 самоскидами сторонніх організацій.

Після боротьби зі снігом і ожеледдю підприємство починає інтенсивне прибирання міських територій від земельних наносів, піщано-сольової суміші, що залишилась на дорогах після зими, стихійних сміттєзвалищ. Таке прибирання проводиться комплексом техніки (тракторна щітка, навантажувач, самоскид та ін.), технологія збирання дуже трудомістка, але враховуючи технічний стан доріг (відсутність бордюр або занижені бордюри) єдино можлива. У 2012 році вивезено 7 тис. тон сміття від прибирання. Навесні в обов’язковому порядку проводиться мийка мармурової плитки по проспекту Миру.

На об’єктах міського благоустрою, які не увійшли в перелік об’єктів прибирання за договором, проводяться громадські роботи. У 2012 році за договором з місцевим центром зайнятості тимчасово безробітні допомагали наводити порядок у місті.

Досягти необхідної якості прибирання, особливо біля бордюрної частини доріг, удалося завдяки придбанню у 2012 році за рахунок коштів міського бюджету всесезонної вакуумно-підмітальної машини марки MA3-533710 фірми “Глобус”, яка до того ж у 2 рази дешевше за вартістю послуг, ніж використання комплексу техніки.

Додаткові доходи приносить організована на території підприємства платна автостоянка. У 2012 році за рахунок розширення площі автостоянки доходи збільшилися на 24 тис. грн. у порівнянні з попереднім роком.

Суттєво збільшилися доходи по їдальні (майже в 3 рази – на 125 тис. грн.) у результаті зміни режиму роботи їдальні, розширення асортиментів блюд та ін.

У цілому по підприємству чистий дохід від усіх виконаних послуг і реалізованих товарів збільшився у порівнянні з 2011 роком на 4455 тис. грн., або 26.4%.

Витрати за надання послуг у 2012 році зросли у порівнянні з 2011 роком у зв’язку зі збільшенням обсягу послуг, підвищенням цін на матеріали, ростом заробітної плати, послуг сторонніх організацій. Втім, у результаті скорочення розміру доплат і надбавок, ущільнення графіків обслуговування замовників послуг, збільшення обсягів темпи росту витрат нижче темпів зростання доходів. Це дало можливість підприємству за звітний період частково скоротити збитки з 1167 тис. грн. у 2011 році до 475 тис. грн. у 2012 році.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини