Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:27:07

Забезпечення своєчасних бюджетних надходжень

08.05.2013   11:33

Вирішення соціальних завдань, підтримка повноцінного функціонування економіки країни та її господарюючих суб’єктів залежить передусім від забезпечення своєчасних і у повному обсязі бюджетних надходжень. Податківці міста продовжують працювати у звичному для них режимі та забезпечувати стабільні надходження до бюджетів усіх рівнів

Федір Уляненко

Федір Уляненко

З початку року до Державного бюджету зібрано 175,1 млн.грн., загальний фонд Державного бюджету поповнився на 172,8 млн.грн.

Визначальними платежами залишаються такі податки, як податок на додану вартість, питома вага якого у загальних обсягах становить 60%, та податок на прибуток 32%.

Минулорічні показники доходів до загального фонду державного бюджету за відповідний період перевищені на 10,9 млн.грн. Надходження з податку на прибуток зросли у порівнянні із минулим роком на 11,0 млн.грн.

До місцевого бюджету надійшло 188,1 млн.грн., що на 18,3 млн.грн. більше минулорічних показників. Індикативний показник доходів виконано на 108%, додатково надійшло 13,9 млн.грн.

Найбільшу частку надходжень місцевої скарбниці займає податок на доходи фізичних осіб, якого за чотири місяці сплачено 129,2 мільйонів гривень. Від плати за землю надійшло 26,9 мільйонів гривень, платниками єдиного податку сплачено 20,4 млн.грн.

Говорячи про бюджетні надходження ми бачимо, що суб’єкти підприємницької діяльності у переважній більшості із року у рік демонструють чесність у сплаті податків. Тож, наше завдання – продовжити стимулювати це ставлення, всебічно сприяти і підтримувати добросовісних платників, реагувати на ініціативи підприємницьких кіл і громадськості.

Позитивні результати роботи насамперед залежать від злагодженості у роботі, сумлінності у виконанні обов’язків та партнерським відносинам з платниками податків.

Приємно відзначити, що більшість суб’єктів підприємницької діяльності у м. Чернігові – це добросовісні платники податків, які вчасно звітують і добровільно сплачують податки.

Сьогодні у країні створені умови для сталого розвитку учасників економічного процесу. Про це свідчить і позитивна динаміка серед представників малого та середнього бізнесу. Приміром, поряд із зростанням кількості підприємців – “спрощенців” збільшилися і податкові надходження. Лише з початку поточного року до місцевих бюджетів надійшло 20,4 млн.грн. єдиного податку.

Також збільшилася кількість підприємців, які подають звітність засобами телекомунікаційного зв’язку, та таких, які вже отримали ключі електронного цифрового підпису.

Федір Уляненко, начальник ДПІ у м. Чернігові ДПС

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини