Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:24:46

Кількісний та якісний склад найманих працівників Чернігівщини у 2012 році. ДОВІДКА

22.04.2013   07:43

На кінець 2012 р. на підприємствах, в установах та організаціях області (з кількістю найманих працівників 10 осіб і більше) було зайнято 221,1 тис. штатних працівників.

За статевою ознакою облікова кількість жінок перевищила кількість чоловіків і склала 56,9%. Традиційно чоловічими сферами прикладання праці залишалися лісове господарство (85,6%), металургійне виробництво та виробництво готових металевих виробів (81,4%), оброблення деревини та виробництво виробів із деревини, крім меблів (81,1%) та будівництво (78,5%).

Жіноча праця більш поширена в охороні здоров’я та наданні соціальної допомоги (83,4%), у сфері діяльності готелів та ресторанів (82,6%), виробництві шкіри, виробів із шкіри та інших матеріалів (81,9%), текстильному виробництві, виробництві одягу, хутра та виробів з хутра (79,1), освіті (77,2%), фінансовій діяльності (75,1%).

Аналіз даних щодо розподілу найманих працівників за окремими віковими групами свідчить, що на кінець 2012 р. на підприємствах було задіяно 62,9 тис. молодих працівників (у віці 15–35 років), або кожен четвертий працюючий. Більш пріоритетною сферою працевлаштування для молоді була фінансова діяльність і торгівля, де частка зазначеної категорії працівників складала близько половини всіх працюючих.

Кількість працівників передпенсійного віку на кінець 2012 р. становила 31,9 тис. осіб. Серед них більше половини (57,1%) – жінки.

Наприкінці 2012 р. кожен шостий працівник отримував пенсію (36,9 тис. осіб). Дві третини працюючих пенсіонерів отримали пенсію по досягненню пенсійного віку, кожен четвертий – по інвалідності, решта – за вислугу років. Найчастіше праця пенсіонерів використовувалась у виробництві електричного, електронного та оптичного устатковання (31%), виробництві машин та устатковання (28,2%). Працівникам зазначених видів діяльності призначено пенсію переважно по досягненню пенсійного віку.

На кінець минулого року кількість працівників із вищою освітою всіх рівнів становила 118,7 тис. осіб, або майже кожен другий працюючий. З повною вищою освітою працювало 66,0 тис. осіб, з них 1,5% – мали науковий ступінь. Працівники з повною вищою освітою переважали у державному управлінні (64,2% облікової кількості штатних працівників), фінансовій діяльності (57,1%), дослідженнях та розробках (56,7%), ), освіті – 55,7%.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини