Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:05:26

Є стимул і для податківців, і для платників

03.04.2013   16:07Агенцiя

В.о.Голови ДПС у Чернігівській області Ігор Скоріков під час апаратної наради зазначив, що хоча завдання першого кварталу були напруженими, але податківці Чернігівщини забезпечили їх виконання.

У січні була нестандартна ситуація – найбільший платник податків "АТ ТК "ВАТ Прилуки” перейшов на облік до центрального офісу з обслуговування великих платників. Крім того, рентна плата за нафту, газ та газовий конденсат через зміни у податковому законодавстві була відмінена, а плата за користування надрами почала сплачуватися лише у лютому. Тож кожен місяць першого кварталу вимагав від податківців максимального зосередження на організаційній та аналітичній роботі.

Протягом першого кварталу від платників Чернігівщини до загального фонду державного бюджету надійшло майже 450 млн.грн. податків, зборів та інших обов’язкових платежів.

Основні надходження забезпечені за рахунок плати за користування надрами – 190 млн.грн, податку на додану вартість -  майже 122 млн.грн., податку на прибуток – 119,6 млн.грн., збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ – 5,7 млн. грн.

До місцевих бюджетів надійшло 369,3 млн.грн., що на 11 відсотків (на 36 млн. грн.) більше, ніж за відповідний період минулого року.

Питома вага податку на доходи фізичних осіб у формуванні місцевих бюджетів склала 70 відсотків. Його надійшло майже 258 млн. грн., що на 17,6 млн.грн. або на 7,3 відс. більше, ніж за січень-березень 2012 року.

За рахунок плати за землю місцеві бюджети поповнилися на 51,5 млн.грн. Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 32,6 млн.грн.

Враховуючи високий рівень добровільної сплати податків, Ігор Скоріков наголосив на необхідності зміцнення партнерських стосунків з платниками та підвищенні рівня надання сервісних послуг. До речі, у 17 інспекціях та відділеннях області працюють центри обслуговування платників податків, де надається повний комплекс податкових послуг - приймання податкової звітності, видача дозвільних документів та довідок, приймання вхідної кореспонденції, надання консультацій тощо.

Позитивні підсумки роботи податкової служби мають бути досягнуті і за підсумками квітня. Таке завдання головний податківець області визначив для колективу. Адже від результатів роботи податкової служби залежить своєчасна виплата зарплат, пенсій,  фінансування шкіл, лікарень, дитячих садків, різних соціальних програм. Саме це має бути стимулом для податківців - ефективно працювати, а для платників – дотримуватися високої податкової культури.


Відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини