Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:19:08

Електронна звітність допомагає економити час

02.03.2013   08:23

Щодо модемів для реєстраторів розрахункових операцій

Для забезпечення виконання  норм п. 7 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року N 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо надання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій до органів державної податкової служби по дротових або бездротових каналах зв’язку за технологією Національного банку України Міністерством фінансів України видано наказ від 08.10.2012 р. N 1057 «Про затвердження Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних та Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв’язку до органів державної податкової служби».

Для суб’єктів господарювання виконання  вимог щодо подання до органів  ДПС по дротових або бездротових  каналах зв’язку звітної інформації можливе як шляхом придбання нової касової техніки, а саме РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, так і шляхом доопрацювання існуючої касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів для передачі даних.

З питань підключення  зовнішніх модемів та доопрацювання внутрішнього програмного забезпечення РРО, які на сьогодні використовуються підприємствами, пропонуємо звернутися до виробників зазначених РРО або центрів сервісного обслуговування. Питання встановлення ціни додаткового обладнання та доопрацювання РРО також належить до компетенції виробників РРО та ЦСО.

Модем може використовуватися  для передачі даних лише з тим  РРО, фіскальний номер якого передано при проведенні персоналізації до системи обліку даних РРО.

Хочу зазначити, що зазначені  норми не вводять додаткових обов’язків для суб’єктів господарювання, а  лише змінюють старий порядок подання  звітності. Так, замість подання звітності на паперових носіях 1 раз на місяць, не пізніше 15 числа наступного за звітним місяця, передбаченої подання в електронному вигляді по дротовим або бездротовим каналам зв’язку.

Основною метою цього  порядку є створення більш  комфортних умов для суб’єктів господарювання.

По-перше, застосування передачі інформації у електронному вигляді  до органів ДПС надасть можливість платникам податків економити час.

По-друге, це надасть можливість суб’єктам господарювання зменшити витрати на утримання касової техніки за рахунок відсутності необхідності друкування паперової контрольної стрічки та її зберігання протягом 3-х років, у чому більше не буде потреби.

По-третє, використання електронної  контрольної стрічки призведе до значного скорочення перевірок платників податків.

Ми вважаємо, що більшість  наших підприємців працюють чесно  і довіряємо їм.

Лариса Сич, Заступник начальника ДПІ у м. Чернігові ДПС

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини