Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:29:47

Чернігівщина – 2012. Підсумки року: три п’ятірки

22.02.2013   12:04Агенцiя

Позитивну роботу області в галузі сільського господарства 19 лютого 2013 року було відзначено на розширеному засіданні колегії Міністерства аграрної політики та продовольства України, в якому взяв участь голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Хоменко. Повідомляє прес-служба Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Така оцінка є об’єктивною, адже Чернігівська область посіла 5 місце серед регіонів за підсумками рейтингового оцінювання діяльності агропромислового комплексу України. Чернігівщину випереджають такі регіони як: Черкаська, Київська, Сумська та Харківська області.

З індексом 107,9% область увійшла також у п’ятірку передових областей у державі за темпами росту виробництва сільськогосподарської продукції.

Зібраний найвищий за всю свою історію урожай зерна – понад 2,9 млн. тонн при середній урожайності 43,1 ц/га, забезпечив, знову ж таки, п’яту сходинку серед восьми кращих регіонів України по збиранню зернових культур у 2012 році.
У сільськогосподарських підприємствах за минулий рік нарощено поголів’я великої рогатої худоби (+1,6%) та корів (+0,5%), що дало можливість закріпитись на другому місці в країні по їх чисельності після Полтавської області.

Слід зазначити, що на колегії Міністерства аграрної політики та продовольства України були оголошені подяки за сумлінну працю та досягнуті результати в ім’я економічного розквіту України. Серед нагороджених і наш земляк – голова фермерського господарства “Бутенко” Менського району Олексій Бутенко.

Коментуючи ситуацію в аграрному секторі області директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Анатолій Максак наголосив: “Перш за все – це є результатом клопіткої, наполегливої праці селянина-трудівника. Хочеться відмітити, що отримані досягнення не є кінцевою межею, оскільки аграрний потенціал області ще далеко невичерпаний. Тому перед нами сьогодні стоять завдання не лише наростити обсяги виробництва, але й щоб отримані результати знайшли своє відображення у розвитку сільських територій”.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини